söndag 2 september 2012

Plötsligt så var veckan slut

Så sitter Mamman här, plötsligt har det blivit söndag kväll och alla barnen sover gott i sina sängar. Mamman tar en kort paus innan det är dags att krypa i säng, imorgon är det en ny vecka och nya prövningar väntar! ;)

Under veckan som gått har Mamman jobbat mer än dubbelt så mycket som i vanliga fall (härligt). Tidiga mornar med trilskande, men ända glada ungar har förgyllt de arla morgonstunderna. Bloggen har fått tagit en paus, Mamman har inte haft tid (eller ork om hon ska vara helt ärlig) att sitta vid datorn de timmar som barnen har behövt hjälp med läxor, det har lästs sagor och diskuterats. Barnen är alltid prio nummer ett i Mammans värld, UTAN undantag!

Men nu sitter Mamman äntligen här, så nu kommer en genomgång av de dagar som förflutit sedan sist. =) Och den blir lååång, hoppas ni tar er igenom den! ;)

Onsdag

Morgonen gick i ett, tidigt uppe och Mamman sprudlade av energi! ;) Innan klockan slagit halvnio hade hon hunnit få två tonåringar till bussen, bäddat, diskat, lagat dammsugaren, duschat, klippt håret på den äldre av Bröderna Bus samt fått iväg Bröderna Bus till skolan med både frukt och läxböcker i väskan!

Efter att småbarnen lämnats tog Mamman en promenad med den nya och den gamla kameran för att fota lite innan det var dags att jobba. Alltid kul att jämföra bildkvalitén. När Mamman kom hem från jobbet stod huset kvar nästan exakt som hon lämnat det!!! Tummen upp och kors i taket! ;)

Bilder från jämförelsen, den övre bilden av varje motiv är fotad med den gamla kameran och den undre med den nya kameran. Inga manuella inställningar (förutom att jag klickat på knappen närbild på gamla kameran) utan båda kamerorna har varit inställda på auto.
 


 


 


 


 


Väl hemma från jobbet så var det dags att frisera den yngre av Bröderna Bus...


När alla barnen ÄNTLIGEN kommit i säng på onsdagskvällen så passade Mamman på att testa kameran i mörkret!

Foto taget med 39x zoom (20x optisk och resten digital), utan stativ och med valet Auto på kameran.

Torsdag
Klockan ringde 05,45 och Mamman smög upp för att hasta iväg till jobbet och släppa in en varuleverans. Därefter hem igen...

Alla barn var uppe med tuppen (det vill säga vakna när Mamman åter kom hem vid halvsju), skolfotografering väntade för Tonåringen och Bröderna Bus. I vanlig ordning ställer detta påfund till med vissa morgonbekymmer, speciellt om man är en 15-årig tjej! Tonåringen var uppe redan vid fem för att platta hår och prova ett x antal olika klädesplagg innan valet föll på det hon faktiskt bestämt sej för att använda redan dagen innan! Även Bröderna Bus irrade runt för att leta jeans och få fram sina nya t-shirtar samt norpa lite av Stora Brorsans hårvax.

Klockan sju lämnade hela den Shannarianska skaran hemmet, bussen väntade för de stora, morgonfritids för Bröderna Bus och "dagis" för de två minsta. Eftersom inte frukost på fritids och "dagis" hör till vanligheterna för Mammans busungar så var det inga som helst problem att vare sej få med dem hemifrån eller lämna dem. Skönt!

Den tid som sedan förflöt mellan arbete (skola, fritids och förskola) och läggdags ägnades till mat, disk, lek och kvällsfika. När barnen kommit i säng smög Mamman fram den nya kameran igen. =D

Dimman rullade in. Foto taget från balkongen på åkrarna bortom bostadsområdet.


Månen försöker gömma sej bland molnen samtidigt som solen går ner.

Fredag
Veckans kaosdag! Den började med att Lilleman bars fnittrande (busunge), "halvklädd" till skolan (han saknade skor, strumpor och jacka) och slutade med en tur till Åmål för att låna utrustning!

Till att börja med flöt allt på bra, men sen hände allt på en gång. Leveranser, varor som tog slut, städning av kompressor, krånglande utrustning och telefonköer. Nåväl, efter stängningsdags blev det fredagsmys för barnen medan Mamman och Syster tog en tur till Åmål för att låna utrustning över helgen. Slutet gott, allting gott!

När Mamman kom hem efter den lilla utflykten så satt en mal i trappgången, dags att testa närbildsfunktionen på kameran!

Månen, 100% belyst! Fullare än så blir den inte! =)

Mamman avslutade kvällen med att jaga trötta ungar i säng och sedan njuta av ett glas mousserande jordgubbsvin! =)

Lördag

Hela dagen försvann i tvätt, städ (samlas en hel del under en vecka) och utomhusvistelse. Dagen bjöd på strålande solsken och sommarvärme. Underbart!

För att utnyttja det vackra vädret intogs både kvällsfikat och lördagsgodiset nere i lekparken. En mysig avslutning på en relativt okej dag trots disk, mattskakning och toalettdykande! ;)Redan klockan nio låg alla utom familjens kvinnor och sussade gott i sina sängar. Myspys!

Söndag
Sista dagen på veckan och Mamman har varit i koma.

För att mota bort tröttheten en aning så har förmiddagen tillbringats hos Goa K där ungarna studsat studsmatta, byggt lego och räknat kapsyler medan deras kära mödrar legat utslagna på varsin soffa! ;)

Efter en snabb påfyllning av proviant så var Mamman och småttingarna åter hemma runt två och då försvann de två minsta trollungarna till de söta tjejerna längre ner på gatan fram till middagen. Därefter fick vi en snabbvisit av en annan söt liten tjej (som bara är i Hålan varannan helg) och hennes pappa.

Efter en megastor badbatalj och trippel dusch på löpande band så somnade tillslut fyra små utslagna hjältar när klockan närmade sej nio.

Tonåringen ockuperade Stora Brorsans rum med sin hårblås i samma veva, vilket ledde till ett världskrig av relativt stora propotioner. Stora Brorsan stod och högljutt förhandlade med Mamman om hur länge systern skulle uppehålla sej i hans rum (han tyckte att max tio minuter var tillräckligt för att blåsa hennes tjocka, långa hår) samtidigt som Tonåringen suckade över att hon vare sej kunde sjunga eller titta på tv då hon blåste håret (vilket hon ju brukar göra).

Tillslut tröttnade Mamman och bad dem båda att gilla läget. Detta i sin tur ledde till att de båda Tonåringarna retades och kivades som småbarn tills Mamman fick nog.

Orsaken till detta arrangemang - Proppjäveln går så fort Tonåringen blåser håret i sitt rum (och propparna är nu slut). En propp på 6 ampere ska räcka till hela Tonåringens rum (dator, tv, mobilladdare, hårblås, plattång och lampa), halva köket (lampa, spis och fläkt) samt allt utom tv:n i vardagsrummet (två datorer, modem och lampor). Mamman anser inte detta rimligt och ska försöka ringa om det återigen under morgonen i morgon. (Då hoppas hon även att snickaren ska dyka upp för att, antingen laga två dörrar eller förhoppningsvis besluta om att två nya dörrar levereras samt kolla på det misstänkta mögelangreppet i Stora Brorsans rum.)

Nu har Mamman suttit här mycket längre än vad hon tänkt sej! Sov Gott gott folk! =D

Inga kommentarer: