lördag 8 september 2012

Högsta växeln

För ovanlighetens skull tillbringade Mamman INTE lördagsförmiddagen hemma hos barnen - Det fick Pappan göra istället! Mamman kom hem strax före halvtvå och sen var det "Fullt ös medvetslös" som gällde!

Plocka undan, fixa lite mat i magarna, klippa Pappan, duscha, få de stora till sin far närapå en timme bort och  sen tillbaka. Vips passerade klockan sex, småttingarna hoppade ner i rena kläder, Mamman bytte om och därefter liksom flög ungarna ner till bilen.

Ute var det svart, KOLSVART! 

Knappt hade bilen rullat av parkeringen innan haglet började smattra mot taket, marken blev vit och sikten genom vindrutan var näst intill obefintlig. Nåväl, trots det hemska vädret och det faktum att en lastbil höll på att välta sitt släp framför oss då den fick hela ena hjulparet utanför vägen (så att ekipaget slängde till och det "knäckte" till ett litet hål i ena sidan där spannmål började "regna" ut i rasande fart) så kom vi till slut fram till Mammans kusins trettioårskalas bortanför Lilla Staden.


Det bjöds på god mat, rikligt med dricka och trevligt sällskap. Ungarna hittade snabbt både Kusinen, ett gäng tremänningar och andra ungar att leka med (ett under att de inte rev hela stället ;) ). Kvällen blev otroligt trevlig, kul att träffa släkten (en del av dem har jag inte sett sen Mollans begravning för flera år sen) och toppstämning. Tack för kvällen söta kusin!

När klockan precis passerat 23.00 tyckte de två minsta trollen att de ville lägga sej i bilen för att sova så Mamman fick tacka för sej och styra kosan hemöver igen.


Nu sitter Mamman här, klockan passerar precis midnatt, ungarna gick likt zoombies från bilen, till toaletten och vidare i säng utan minsta knorr. Skönt! Utanför fönstret hänger en stor, brandgul halvmåne strax ovan horisonten.

Inga kommentarer: