tisdag 18 september 2012

Men... Ehrm... Var det idag?

Det är inte alla mornar allt bara flyter på, men idag var en sådan morgon.

Tonåringarna var klara i tid och hann med bussen utan minsta stress, småttingarna klev upp, klädde sej och käkade utan minsta knorr. Det fanns "godkänd" (av Bröderna Bus) frukt hemma och Mamman kom ihåg att hjälpa Åttaåringen att packa badkläder. Minstingarna stod klara i hallen med tio minuter till godo när det var dags att gå till "dagis". Helt UNDERBART!

Ännu mer underbart var att Mamman sen hade TRE timmar till förfogande åt bara sej själv!

Mamman började med att få undan frukosten, därefter tvättade hon badkaret och fyllde det med varmt vatten, badsalt och bubblor. Hon gled ur kläderna och satte ner den högra foten i vattnet...

DÅ ringde mobilen (klockan var knappa fem minuter efter tio), först tänkte Mamman strunta i den, men det kunde ju vara från någon av alla skolorna. Det var det, Barnskolan stod det med stora bokstäver på skärmen. Vad har nu hänt? tänkte Mamman och svarade.

I andra änden hörde skolsysters käcka röst:
"Jag har din grabb här hos mej, han är väldigt sugen på att väga sej och mäta sej. Har du inte fått någon lapp av honom?"
"Eh... Jo, men jag trodde det var nästa tisdag... ehrm..."
"Nej, det är nu!" kvittrande kvinnan i andra änden "Kan du komma? Vi har ett återbud halvelva så vi hinner ju med din grabb ändå!"
"Ja, jo, jag kommer..."

Det var bara att graciöst (som en elefant) glida ner i kläderna igen, försöka rätta till det feta håret och sätta på den glada mammaminen. ;)

Sonen var i alla fall nöjd och allt såg bara alldeles perfekt ut (det var läkarkoll också). Han fick klippa ut en cirkel, följa mönster med en penna, skriva sitt namn, väga sej, mäta sej, kolla rygg, fötter och ben samt ta MPR-sprutan (mässlingen/påssjuka/röda hund) som man numera tar mellan sex och åtta års ålder istället för vid tolv.

Väl hemma igen hann Mamman med två telefonsamtal och en snabb dusch innan småttingarnas farmor, som ska passa barnen då Mamman ska på två föräldramöten ikväll, kom hit.

Nu väntas Bröderna Bus hem när som helst och om en timme ska de små hämtas. Därefter väntar proviantering i Hålans affär samt läxor, matlagning, disk och rastande av snabeldrake innan det är dags att bege sej mot skolan och båda Bröderna Bus föräldramöten. Förhoppningsvis dyker Pappan upp och kan gå på det ena, jag har i alla fall lagt in en beställning om det! ;) ;) ;)

P.s. Gissa vem som sov på soffan i vardagsrummet inatt? Ja, just det, Stora Brorsan som själv ansåg sej vara barnslig och pinsam för att han inte vågade sova ensam i lägenheten han fått till förfogande. Mammas älskling, klart du INTE är!!! Under natten som kommer ska Tonåringen göra honom sällskap så då funkar det nog bättre, om inte så gör det inget alls att han sover här nere, han har ju ändå någonstans att gå undan på dagarna! D.s.

Inga kommentarer: