torsdag 27 september 2012

En hektisk torsdag


Redan halvnio denna lediga dag för de två små så var vi på väg till "dagis" för att hämta stövlar och överdragsbyxor som inte blivit med hem igår. Hela vägen mellan de två ställena fick vi köra slalom mellan vattenpölarna som bildats under nattens regnoväder.


Hela vägen från Lillens "dagis" till Snufflis "dagis" kantades av kastanjjakt...


...och att undvika vattenmassorna som även täckte stora delar av gräsmattorna runt om i Hålan.

När allt samlats ihop så tog vi en omväg, för att njuta av solen, till Hålans affär. En hel massa fina löv stoppades ner i påsen med kastanjer, höstskatter!Väl framme i affären fick Mamman en glad överraskning! Vid flera tillfällen, då hon varit i Stora Staden, så har hon på Maxi kikat på fina filtar till sina soffor (lättare att tvätta filtar än hela klädseln). Tyvärr så har priset för filtarna legat på nära tvåhundra spänn styck, vilket är väldigt mycket för mycket för ett par filtar i Mammans värld. Så idag, när hon klev in på butiken i Hålan, låg filtarna där i en korg, exakt de filtar hon tittat på både tre och fem gånger tidigare - För BARA 69 spänn styck! Misa lajksa!

Finaste filtarna!


När vi var tillbaka hemma så befann sej alla förskolebarn i "våran" lekpark så vi blev kvar ute fram till lunch (vid elva) och njöt av solen!

Efter lunch var det dags att slänga ihop ett par mördegar, en med choklad och en utan, för att hinna baka kakor som Tonåringen ska sälja på "mârten" i helgen då de samlar pengar för kommande Spanienresa.
Tur att Mamman har fyra duktiga hjälpredor!

När degarna var färdiga åkte de in i kylen, köket sanerades och Mamman lyckades slänga ihop ett par formar med lasagne som snabbt försvann in i ugnen. Därefter bakades degarna ut och kakor formades... Mamman var ganska stressad vid det här laget... Allt gick i ett!


Nåväl, kakorna gräddades och maten kom på bordet strax efter att tonåringarna kommit hem med bussen. Efter att maten rafsats bort från bordet gjorde Mamman och Tonåringen sej i ordning för att kunna rusa ut i samma stund som "barnvakten" kom klockan fem.

Mamman startade bilen och gick för att slänga soporna. På håll så undrade hon varför det hängde en snäcka (ni vet en snigel med skal) i en spindeltråd över soptunnan. Det visade sej inte vara en snigel utan en spindel, en enorm spindel, en hemsk spindel som ville hugga Mamman... Mamman är INTE rädd för spindlar, men den här var otäck! Och för er spindelkänsliga personer (såsom sms:et och Syster Kusinmamma) så kommer nu fem bilder på åbäket. Blunda och bläddra! ;)Tillslut så var i alla fall Tonåringen och Mamman framme i Stora Staden där de mötte upp Faster och söta kusinen för att besöka årets tjejkväll!

Finaste tonårstjejerna ever!


Mycket folk och väldigt varmt var det. Shopping med rabatt och uppträdande på scenen i Mitt I City varvades med besök i andra butiker i centrum. Med hem hade Tonåringen både tröja, blus, jeans, strumpor, bikiniöverdel och en ny BH. Till Mamman blev det en skjorta och en myströja. Härligt med lite mor/dotter-tid utan klängande, babbliga barn!


När vi åter var hemma hade klockan slagit tio, ute piskade regnet isande, stickande kallt. Inne mötte Stora Brorsan upp i gången, aningens upprörd och inne hade inte Bröderna Bus hittat till sina sängar ännu. Mamman fick kavla upp ärmarna och vända rätt tillvaron. Nu är hon helt slut och sängen kallar med stora bokstäver. En lång, hektisk dag blev det!

Inga kommentarer: