torsdag 13 september 2012

Muskelsträckning?

Torsdag morgon, tonåringarna drar till bussen, småttingarna kommer upp en efter en... Tillslut saknas bara åttaåringen, Mamman ropar att det är frukost och efter en stund kommer grabben krypande ut i köket och ser aningens rädd ut. Mamman frågar hur det är fatt och han berättar att han har jätteont och inte kan stå rak eller böja högra benet för då gör det jätteont. Träningsvärk tänkte Mamman (skulle inte vara så konstigt då grabben avverkade en dryg mil under gårdagens skoljogg), men hur han än beskrev värken så lät det inte som det. Dessutom gjorde det ont då Mamman tryckte på ett par punkter i nedre delen av ryggen (i höjd med höftbenen).

Efter att ha fått iväg (nästan)Sjuåringen till skolan och satt de minsta vid tv:n så konsulterade jag min kära mor. Vi kom fram till att sonen förmodligen sträckt en muskel och efter lite massage med tigerbalsam och lite uppmjukning så klarade i alla fall grabben av att linka runt lätt i lägenheten (senare på dagen gick han bara med lätt haltande gång).

Förmiddagen blev otroligt seg och långsam för Åttaåringen som är van mer liv och rörelse, att man inte får använda datorn då man är hemma från skolan är inte heller särskilt populärt. ;)

När klockan slog ett så passade vi på att möta upp den yngre av Bröderna Bus och sedan handlade vi lite förnödenheter, därefter fortsatte vi in till Lilla Staden där vi skulle överraska tonåringarna med skjuts hem då de båda slutade tidigt och skulle behöva vänta på bussen i 90 minuter. Tonåringen hoppade överlycklig ;) in i bilen medan Stora Brorsan ändå valde att ta bussen med sina kompisar!Väl hemma blev vi ute en bra stund i det härliga höstvädret (nog märks det att hösten är här) och lekte. Under kvällen så masserade jag åter Åttaåringens rygg och även de andra tre små ville ha massage så det fick de naturligtvis. Gissa hur snällt de somnade sen hela bunten, Mamman får nog införa ryggmassage varje kväll! =D

Inga kommentarer: