fredag 14 september 2012

Fredaxröj, fredaxmys och ny lampa!

Efter en smått kaotisk morgon så mysade Mamman en stund med de minsta efter att Bröderna Bus kommit iväg till skolan och sen satte fredagsröjjandet igång!

I stort sett hela dagen (fram till fem) gick åt till att plocka, tvätta, dammsuga, diska, fixa lunch och mellis, grilla kycklingar och skura dasset. Klockan fem var det middag och efter att den disken var undanröjd så packades de fyra yngsta älsklingarna in i bilen för färd mot Lilla Staden och Kusinen (Kusinmamman och Kusinpappan). Tonåringen valde att stanna hemma och bara vara medan Stora Brorsan redan befann sej på fritidsgården i Lilla Staden.

Syster yster hade köpt ny taklampa, jättefin var den och annorlunda. Me like annorlunda!


Ungarna mumsade chips, kakor och godis medan vi vuxna försökte föra ett samtal, som idel avbröts av "Kan jag få vatten?" eller "Aj, han slog mej!", om allt och inget. Vid nio kom Stora Brorsan dit och fick en väska packning samt lite gott till matsäck, han sover nämligen kvar hos moster inatt och imorgon far han med 27 andra trettonåringar samt ett gäng ledare från fritidsgården till Boda Borg i Karlskoga.

Klockan närmade sej elva då vi äntligen hittat hem igen och barnen somnade som stockar innan de knappt hunnit innanför dörren. Tonåringen sköter sitt och nu ska Mamman hitta kudden innan hon somnar här vid datorn!

Inga kommentarer: