onsdag 12 september 2012

Uttråkad och fast


Dagen började med att Mamman faktiskt kom ihåg (kors i taket) att Bröderna Bus hade skoljogg idag och således skulle ha med extra frukt och dryck! Sen kom Mamman ihåg att Snufflis avdelning ville att hon skulle komma två timmar innan hon började för att hela avdelningen skulle ut på utflykt. På väg dit så genomfördes en räddningsaktion - Rädda Grodan! Dagens goda gärning! ;)


Efter att ha lämnat lilltjejen på hennes avdelning så begav Mamman och Lilleman sej på en uppfriskande upptäcktsfärd i omgivningarna. I flera veckor har barnen väntat på kastanjerna i de stora träden nere vid "sjukstugan" och nu syns äntligen klasar av taggiga bollar uppe bland lövverket.

Titta mamma, jag fick ut en bebisstanj från taggarna!"

När även den minsta kärleken kommit på plats på sin "dagisavdelning" så passade Mamman på att snabbt röja undan och få lite lunch i magen innan det var dags för dagens arbetspass.

Vid fem kom Bröderna Bus till Mammans jobb (från fritids) för att hämta träningskläder och få något i magen, en halvtimme skulle de bli upphämtade av en kompis för att ta sej till träningen. Tyvärr så dök aldrig någon skjuts hem så två besvikna gossar fick knalla hem istället (nästa gång får vi se om älskade mormor kan skjutsa istället).

En knapp halvtimme innan Mamman slutade jobba så dök plötsligt fyra små söta troll upp på arbetet, de små busfröna hade flytt från städningen hemma. Tur att jobbet ligger precis bredvid hemmet! ;) Mamman har nu avslutat kvällen med att prata med alla barn om hur viktigt det är att mamma inte störs på arbetet i onödan och vikten av att barnen kommunicerar med varandra!

Trots att dagen varit bra så börjar Mamman känna sej fånge, uttråkad och fast i en vardag som ser likadan ut hela tiden. Dags för Mamman att få till barnvakt så att hon kan utnyttja biobiljetterna hon fick av syster Kusinmamma i julklapp kanske? Dessutom så får hon väl ta sej i kragen och se om Pappan kan komma hit och ta hand om ungarna den 27:e så att hon och Tonåringen kan dra på tjejkväll i Stora Staden ihop med faster och hennes tonårsdotter. Mamman behöver få bara vara Shannara och andas i några timmar nu!

1 kommentar:

Sandra sa...

Hoppas att du hittar glädjen i vardagen igen men samtidigt får något att se fram emot.