måndag 10 september 2012

Mamman är trött på pussel

Idag tillbringade Mamman tiden mellan lämning av barn och arbete med att ta en promenad i omgivningarna och titta på hösttecknen som blir allt fler. Skönt med en uppfriskande promenad!

När Mamman klev till jobbet så släpade hon på Stora Brorsans cykel, ett cykelställ, hjälm och lås. Älskade syster Kusinmamma tog med cykeln in till Lilla Staden och hem till sej där även Stora Brorsan skulle tillbringa natten. I morgon har de båda tonåringarna nämligen friluftsdag och klasskamp. Stora Brorsan ska cykla och simma medan Tonåringens bidrag i hennes klass består av simning och löpning.

Eftersom Stora Brorsan stannade inne i Lilla Staden och Tonåringen umgicks med en kompis (som sover kvar) så fick Pappan återigen rycka ut och ta hand om sina ungar ett par timmar tills Mamman kom hem från jobbet.

Nu ikväll så diskuterade jag och S Sthlm detta med förskoletider, samt natt- och dag förskola. I den mån de sistnämnda finns så ligger de ofta långt bort och har väldigt få platser vilket inte direkt går hand i hand med hur dagens samhälle ser ut med ensamstående föräldrar och ett växande krav på obekväma arbetstider. Det mest rimliga vore att utöka den vanliga förskolans tider till åtta eller nio om kravet finns... MEN då drabbar det personalen och går ut över personaltäthet och tusen andra saker vilket försämrar verksamheten dagtid. Hur man än vänder och vrider på det så har man rumpan bak!

Nåväl, nu kallar sängen, Mamman får lösa problem en annan dag! ;)

Inga kommentarer: