torsdag 6 september 2012

Som att vinna högsta vinsten!

Denna morgon vaknade Mamman med feber, halsont, tät näsa och huvudvärk. =( Knappt hade Mamman kommit upp ur sängen och fått iväg Bröderna Bus innan det ringde på dörren. Utanför fanns en karl från Säffle Byggkomponenter som skulle kolla upp fukten i Stora Brorsans rum. Mamman är fortfarande förvånad över hur snabbt allt fungerat på sistone!


Det visade sej vara ordentligt blött under mattan, långt in under sängen och efter hela väggen. Stora Brorsan fick ett spel när han kom hem och fick veta att han snart måste tillbringa en hel månad med att dela vardagsrummet med Mamman. Stackaren vill ju ha lite "privacy". Mamman tror det löser sej, finns ju rum både hos moster Kusinmamman i Lilla Staden och hos mormor och morfar om det blir för jobbigt här hemma!

Förmiddagen tillbringade sedan Mamman halvsovande i soffan, Lilleman gick in och la sej i sin säng och sov i över två timmar (inte helt kry han heller kanske?) och Snufflis satt på Mamman och tittade på tv:n. =D När Bröderna Bus kom hem så var det dags att fixa mat!

Mamman kikade i kylen och i frysen, stönade högt vid tanken på att tina kyckling eller göra fisk i ugnen. Ansträngning var inte alls välkommet!

Då öppnade Lilleman skafferiet och plockade glatt fram tre burkar färdig köttfärssås som fanns där inne (som Mamman helt glömt bort) och det kändes som att vinna högsta vinsten! På riktigt, som en skänk från ovan! Smack in i micron med köttfärssåsen och pang på med vattenkokaren för att skynda på kokning av snabbmakaroner och till det lyckades Mamman skrapa ihop lite nyttigheter! På tio minuter stod bordet dukat (med papptallrikar). =DDet skadar ju inte att det är bland det godaste barnen vet! ;)


Eftermiddagen tillbringades ute i blåsten. Mamman satt på rumpan och fotograferade medan barnen blåste bubblor. Bra upplägg för "snufsig" morsa!


 Nu har kidsen kommit i säng och Mamman ska krypa till kojs hon med!

Inga kommentarer: