fredag 28 september 2012

Studiedag

Fredag och studiedag, alla lediga, alla hemma, en långhelg. Underbart! Eller?

Strax före åtta började Mammans mobil ringa, det var killen som skulle komma för att plocka ut luftavfuktaren ur Stora Brorsans rum i andra änden. Han befann sej just då i Stora Staden, men skulle komma till Hålan innan han tog itu med annat lovade han. Det var bara att kliva upp, fixa frulle, dela upp tvättarna (tvättdag) och hoppa i duschen. Tror ni inte att killen lyckades knacka på dörren när Mamman stod i duschen?!

Nåväl, medan han grejjade med sitt så släpade tonåringarna ner tvätten till tvättstugan och startade båda maskinerna. Därefter hjälpte Stora Brorsan Mamman att få av klädseln från sofforna medan Tonåringen gjorde sej i ordning och småttingarna grävde fram kläder. Tänder borstades, hår borstades, Tonåringen bytte kläder ett par gånger och sminkade sej. Tillslut var alla redo och på väg till bilen...

Innan avfärd så skuttade (nja, liten överdrift kanske) Mamman ner i tvättstugan för att köra igång nästa omgång med tvätt. Då upptäckte hon till sin fasa att ena maskinen var trasig. GAH!!! Där står Mamman, med fyra omgångar soffklädsel och tvätt från en hel vecka för sju personer. Många maskiner blev det! Dessutom så skulle tonåringarna skjutsas till stan och Mamman hade ju lovat de små en tur på höstmârten också. Bara att bita ihop.

Strax före tolv var vi i alla fall framme i Lilla Staden. Tonåringen smet snabbt iväg till marknadsståndet där hon och hennes kompisar i spanskagruppen sålde hembakat bröd, Stora Brorsan försvann åt ett annat håll för att möta upp sina kompisar och Mamman travade snällt iväg med de fyra yngre förmågorna genom marknaden.

Regnuppehåll och OTROLIGT mycket folk i farten!
Fikapaus vid älven med hembakat bröd inhandlat hos Tonåringen! =)


Efter en snabb tur nere på tivolit, som ungarna prompt ville besöka trots att Mamman redan försäkrat dem om att hennes pengar var slut (det räckte till älgkorv, brända mandlar och fika), så började det dra ihop sej, både på himlen och mot hemfärd.

Halvvägs hem, mitt ute i ingenstans, så blev det akut kissepaus för två av gossarna. De valde ett ganska bra ställe att bli nödiga på. Mamman kunde i lugn och ro fota vackra höstträd medan grabbarna skötte sitt. =)
Resten av eftermiddagen tillbringades med att tvätta, käka hamburgare, tvätta mera, leka ute, tvätta ännu mera och storstäda i småkärlekarnas rum!

Nu har klockan passerat elva, barnen sover sedan ett par timmar tillbaka gott i sitt nystädade rum (de har varit superduktiga idag), Mamman har två turer till att avverka i tvättstugan och dessutom ska de däringa Tonåringarna hämtas hem från Lilla Staden vid midnatt (stackars Pappan får åter åka tur och retur för att se efter sina små). Mamman är trött så trött, efter två superstressiga dagar med mycket att göra hoppas hon på att morgondagen bjuder på lite andrum!

Inga kommentarer: