onsdag 29 februari 2012

Mamman hade en plan

Mamman hade planen för dagen klar. Det skulle bli en tur till Stora Staden för nödvändig införskaffning av stövlar till tre små barn och nya byxor till Stora Brorsan som uppenbarligen tror att han konverterat till ogräs (han växer i vart fall som sådant). Lunchen skulle intas på IKEA och sen skulle hemfärden gå i tid så att det härliga vårvädret kunde utnyttjas under dygnets varmaste timmar.

Men tji fick Mamman, Lilleman vaknade med över 39 graders feber och ville bara hänga i Mammans famn. Hela förmiddagen försvann i pyjamasmys och lunch intogs inte före klockan slagit två. Efter maten var Lillen piggare och ville gå ut. Frisk luft har ingen dött av så det blev en tur i det vackra vädret även idag.

Även idag visade termometern på 14 grader (27 vid solväggen) och naturen formligen exploderar... Synd att termometern ska sjunka ner på minusgrader igen snart. För min del får det gärna bli 25 grader varmt och sommar från april till oktober! ;)

När kvällen började bädda in dagen i ett behagligt ljus var det dags att gå in. Lilleman var lite hängig och somnade redan klockan sex, en halvtimme senare kom Lillan i säng och halvåtta sov även Bröderna Bus.

Man kunde tro att Mammans kväll skulle bli lugn, men efter att Tonåringen, Stora Brorsan och hans kompis utfodrats med nybakade baguetter skulle köket hittas och när det var klart vaknade Lilleman med hög feber igen. Nu sover han gott i Mammans säng och Mamman ska strax göra honom sällskap.

1 kommentar:

Anonym sa...

Krya på lillen! Ja man bor i fel land när det gäller vädret. Skulle kunna tänka mig sommar året om.
Sandra