måndag 20 februari 2012

Måndag!!!

Tonåringen hatar sitt hår, hatar sitt utsseende, stampar i golvet och har inte ens sminkat och klätt sej tio minuter före bussen ska gå.

Sexåringen vaknar på skrikhumör, sparkar i sängen tills alla vaknat och fortsätter att skrika till samma sekund som han kliver utanför dörren.

Minstingen springer runt, runt vardagsrumsbordet, iförd födelsekostymen och skriker "Nakenfisnakenfisnakenfis..."

Stora Brorsan tjurar för att han inte får sätta igång datorn, strejkar framför tv:n och gnäller över att lillebror är i vägen fram tills han måste slänga i sej mat, hoppa i kläderna och rusa till skolan.

Sjuåringen masar runt i snigelfart, men får allt gjort och är klar långt före det är dags att gå.

Lillan hävdar att hon är döv och inte kan göra någonting om inte Mamman pratar teckenspråk med henne och ligger kvar på golvet och sprattlar som en fisk på torra land istället för att klä sej.

En alldeles vanlig måndagsmorgon med andra ord! ;)

Förutom att alla kom iväg till skolan i tid och Mamman jobbade så var det INTE en vanlig måndag resten av dagen.

Stora Brorsan och Tonåringen hämtade nämligen inte sina småsyskon eftersom Stora Brorsan var med sina skolkamrater och åkte slalom och Tonåringen var ute på "stan" och rände efter snygga pojkar. ;) Således fick Pappan ställa upp och hämta hem småkottarna idag. Mamman fick visserligen ta hand om det vanliga kvällskaoset och sedan leka Taxi i snöovädret, men Tonåringen sprudlade underbart och pratade hela vägen hem så det var värt varenda slaskig snöflinga. Stora Brorsan gjorde slalompremiär nu ikväll och berättade lyckligt om sina eskapader i backen och fadäser med liftar när Mamman och Tonåringen kom hem.

I mångt och mycket en alldeles underbar måndag i mitt underbara kaos med mina underbara barn!!! Älskar er till universums ände och tillbaka oändligt många gånger! ;)

1 kommentar:

BP sa...

För att vara måndag bjöd den ju dubbelt så mycket som vanliga måndagar hos dig, så jag förstår;-)