torsdag 2 februari 2012

Nattjour övergår i dagsjour

Mamman var duktig, låg i sängen strax före elva, såg fram emot en god natts sömn. Mamman kom nämligen på sej själv med att mala på i vanlig ordning trots förkylning och sen mindes hon till vad det ledde till för drygt ett år sedan (dessutom går både mycoplasma och streptokocker i hålan just nu).

På tal om för ett år sedan... I förrgår hörde Mamman Sexåringen säga till sina syskon: "Vi måste låta mamma vila så mycket hon kan nu när hon är så hes så hon inte nästan dör igen..." Det gör lite ont i hjärtat på Mamman att de små barnen ska behöva tänka så överhuvudtaget, men jag antar att det var en omskakande tid för dem på både ett och annat sätt.

Nåväl, tillbaka till nattens bravader...

Mamman somnade gott och sov i en knapp timme innan Snufflan började vandra runt i lägenheten utan att riktigt veta varför. Tillslut hamnade hon i soffan och lagom till hon somnat om så kom Lilleman upp, kisseblöt från nacke till fotknölar. Klockan hann bli ett innan Mamman hade fått undan det och Lillen somnat om i Mammans säng.

Ytterligare en dryg timme senare vaknade Lillan och grät, hon hade ont i sina ben. Mamman fick upp och servera värkmedicin och massera i en halvtimme innan hon kunde krypa ner i sängen. Bara för att kliva upp igen och hjälpa Sexåringen med toapapper.

Sen var det lugnt i två timmar (fram till halvsex) tills Sexåringen började gråta våldsamt i barnens rum och skrika "AJAJAJ". Mamman hade rusat dit innan hjärnan ens registrerat vad som hände. Stackarn hade 41 graders feber och huvudvärk, så intensiv så den fick honom att skrika av smärta.

In med medicin, vatten och fram med en hink eftersom han sa att magen gjorde ont (han har dock inte spytt något).

Sen satte röran igång! Ungar överallt som skulle kläs och dagen som var tvungen att omorganiseras. Mamman fick ringa och väcka sin morgontrötta syster så att hon kunde komma till jobbet så fort hon lämnat sin son på skolan. Hon hade dock både mors och fars hund samt yngsta systerns hund hos sej eftersom hon skulle vara ledig till två egentligen.

Hon i sin tur fick ringa yngsta systern för att få tag i mors bil så att hundarna kunde följa med hit (så att jag kunde ta hundarna och mitt sjuka barn till djupa skogen och vara där under dagen).

Det hela slutade med att Sexåringen fick vara med Stora Brorsan fram till han gick till skolan halvnio. Mamman gick med övriga barn till "dagis" och fritids, sedan vidare upp till jobbet och tog emot den tidiga leveransen, förberedde inför nästa leverans och fixade med en order i väntan på att syster skulle dyka upp.

När hon kom berättade hon att båda våra yngsta systrar stannat hemma från dagens två föreläsningar för att det var så synd om hundarna!? Hmmm... De skulle ju jag ta på förmiddagen... Jaja, nu slapp jag.

Inga kommentarer: