söndag 19 februari 2012

Skridskosim med kôrv!

Efter en förmiddag fylld av pyjamasbarn och tvättstuga så mötte Mamman upp Goa K och hennes små älsklingar vid isen. Trots att solen kikade fram med jämna mellanrum och termometern visade flera plusgrader så blåste det alldeles för kallt för Mammans smak. Nåväl, det blev en härlig eftermiddag på isen med massa bus, korvgrillning och magar fyllda med varm kakao och kakor!

Sjuåringen kämpade väl för att få bort den lösa isen från isplanen så att det inte skulle bildas stora bucklor under natten då allt fryser igen.

"Mamma, jag är som bambi... Du vet... Som bara halkar med benen åt alla håll!?"

Det går snabbare för varje gång...

...för båda sexåringarna som inte har så bra isvana ännu.

Den nyblivna åttaåringen flög däremot fram över isen! =)

"Titta, många många massa isajj. Ja äta domma?"

En och annan vurpa blev det naturligtvis också. Konstigt vore annars! ;)

Hur kommer det sej att korv smakar gott ute i friska luften, men inte när man lagar till den inne? (I Mammans mun alltså, ungarna kunde nog äta korv på både längden och tvären dagarna i ända.)

Mums fillibaba!

"Nööön kall mamma! Du släcka!"

Tack underbara, Goa K för sällskapet! (Och Tack Pappan för att du hämtade hem de två stora barnen från sin pappa under tiden som vi roade oss!)

Under kvällen kom Kusinen hit och lekte i ett par timmar och sen blev det snabbröj i barnens rum, köttbullar och makaroner samt en timme framför Discovery och "Så funkar det" (hela familjens favorit, nästan...) innan sängen kallade på de små.

Nu väntar middagsdisken och hygienspridaren på Mamman (och sen ska jag försöka skrapa ihop de där fotona som pappsen väntar på ;) ).

Sov Gott Godingar!

1 kommentar:

BP sa...

Vilka fina bilder Shannara!!! Förstår inte riktigt hur du får till det varje gång - varje dag och varje kväll. Sa du inte att du bodde i en håla - jag börjar gilla hålan:-) Kram och sov gott!