söndag 12 februari 2012

Frisk luft och ny piercing

Mina allra första tankar idag gick till min kära vän S och hennes familj. Denna förmiddag strax före elva tog Mr. C. (tack för den benämningen Beate) ytterligare en härlig människa från sina käraste. Vila I Frid!

Jag vet inte riktigt vad som hände med natten och morgonen här hemma. Mamman fick sova från halvtolv till halvåtta utan minsta störning!!! Sen behövde hon inte kliva upp före klockan slog nio!!! Därefter gjorde hon ett tappert försök att mata i sina barn frukost, det blev bara ett totalt fiasko av den ansträngningen... Barnen hade nämligen hittat sitt överblivna lördagsgodis och snällt smällt i sej det. Inte konstigt att ingen pockade på uppmärksamhet förrän klockan närmade sej halvtio! =D

Nåväl, det fick bli en "man-tager-vad-man-haver-brunch" vid ett istället. Omeletten med skinka, ost och kryddor i blev underbart god! =)

Därefter jagades samtliga sju (lånetonåringen också) ut ur huset. Tre veckor med sjukdom är nog för vem som helst (visserligen vaknade Mamman genomtät och med ont i halsen idag, men det låtsas vi inte om just nu ;) )!

Ungarna var så galet vilda...

...så det gick knappt att få med dem på bild över huvud taget!

Härlig sol och underbara två plusgrader! Som bäddat för en perfekt tur utomhus!

Utgrävning pågår! ;)

Redo för en tur på isen.

Vad bra att ha en storasyster till hjälp...

...eller storasysters kompis!

Snufflan på hal is!

Hej vad det glider bra idag!

"Tittut toojebjooj!"

"Nu e ja botta mamma..."

"Å nu e ja häääj!"

Sexåringen konstaterar att han minsann vill ha en hjälm med galler precis som sjuåringen! Det får bli en tur till sportaffären någon dag. =)

Lilla Sötisen dök upp med mamma och storebror för att hämta hem storasyster.

Kusinen kom med sin mamma och pappa för att leka på isen en stund! Åh, vad jag älskar att ha alla runt mej! Njuter i fulla drag när det är fullt hus... Ingen social fobi här inte! ;)

De två största killarna gjorde sitt bästa för att...

...irritera sina tonårssystrar, med gott resultat om man uttrycker det så. ;)

En backe, en madrass och minst åtta ungar = Livat i backen! =)

Mitt i allt stoj och skoj så skedde en olycka med en Snuffla, en Lilleman och en gungbräda inblandade. (Varnar redan nu för blod i nästkommande bild om någon tycker det är jobbigt.)

Lillan och Lillen gungade gungbräda, båda klev av fint och sedan fick gungbrädan sej en rejäl knuff vilket resulterade i att den gjorde en uppercut på Lillen som flög som en vante av träffen under hakan och samtidigt lyckades få läppen piercad av sina egna tänder.

Han grät i ungefär trettio sekunder och sedan var han fascinerad av blodet som rann ner på hans overall.

"Mamma, ja see... assikte."
"Du kan inte se ditt eget ansikte vännen."
"Jo, mamma, du ta kort ja see assikte!"
"Det är ju sant..."

Mamman tog kort och Lillen tittade på det en stund och sen sa han: "Mamma, läppen tjasig" Mamman tittade närmare och såg ett hål rakt igenom den.

"Ja kännej hålet häj mamma!"

Lillen var lika pigg och glad efter det slutat blöda och ville inte alls gå in. Det tog nog ytterligare fyrtio minuter innan Mamman lyckats få in alla barn.

Alla var inne lagom till solen gick ner och Mamman hamnade i telefonkö hos 1177 i en dryg timme... *pust*

Tack och lov somnade alla små barn snällt mellan sju och åtta ikväll. Mamman har hunnit sitta framför tv:n med lite ost och kex, bara relaxat och tyckt synd om sin onda hals. Tredje förkylningen på raken, Mamman börjar få NOG!

1 kommentar:

BP sa...

Får väl tacka för länken, vilket jag gör med glädje... Men jag bara gråter med tanke på att Mr C, denna skitstövel, har tagit ytterligare en seger. Sorry och mina tankar är hos S.

Ja resten av bildkavalkaden var ju underbar att titta på. Tack och lov!!! Tuff Lilleman skulle jag vilja säga.

Men Shannara- ta hand om dig själv nu!!! Du vill väl inte ha en repris... Snälla, tänk på dig själv någong gång!!! Kram:-)