torsdag 19 januari 2012

Pratiga chaufförer och blodiga fingrar

Torsdagar är just nu småbarnens favoritdag. De tycker att det är jättekul att äta frukost på förskolan och fritids nämligen. Mamman kan tycka att det är aningens, ehrm, rörigt att få ihop barnen och hinna iväg så tidigt.

Sexåringen och Sjuåringen är snabba som vesslor på att komma i kläder, borsta tänderna och samla ihop det de ska ha med sej, Lilleman är medgörlig bara han får en vällingflaska... Sen har vi den här underbara fyraåriga flickan med världens största vilja!

Idag väcktes hon redan sex, ändå var hon inte klar när det var dags att gå. Inte får man lov att hjälpa henne heller och Mamman kan inte förstå hur det kan ta mer än en timme att trä en tröja över huvudet då vare sej datorer eller tv är igång. Om nu Mamman, Gud förbjude, ändå tar saken i egna händer och trär tröjan över huvudet på henne så sätter glaskrossarskriet igång och alla kläder flyger av ner till bara födelsekostymen. Pust...

Tillslut så var i alla fall Tonåringen på bussen, Stora Brorsan uppjagad ur sängen och de fyra små på rätt sida av ytterdörren. Avdumpningsturen tog sin början och barnen undrade om vintergatan ramlat ner i Hålan eftersom vi gick på en stjärnhimmel... =)

På jobbet blev det en alldeles för lugn dag, men trevligt ändå. Chaufförerna som kommer med leveranser har en hel massa att diskutera. Dagens ämnen har varit mjölkpriser kontra vattenpriser, gigantiska odlingsområden i Spanien och transportkostnader/slitage på miljön samt olika sekter och hur så många människor kan vara så blåsta så att de kan gå på EN människas vision (som bara gagnar den enda människan) om och om igen. Dessutom en snabb diskussion om fälgar och bilar! Antar att en hel dag ensam i en lastbil gör vissa människor "tôlsjuka".

Att sedan få med Bröderna Bus från fritids var lättare sagt än gjort! Mamman fick befinna sej på bygget i en halvtimme innan de hade byggt klart, plockat bort och besökt toaletten.

När gossarna väl kommit i ytterkläderna gick färden via affären, vidare hem med fyra kassar mat och sen till Lillens "dagis" (där det gick snabbt) och slutligen ner till stora skolan för att hämta upp Snufflan på hennes avdelning (där det tog lång tid igen).

Vägen hem blev sedan väldigt lång och tog säkert en timme. Men kul var turen i alla fall! ;)

När Mamman och de tre små äntligen befann sej på hemmaplan hade det hunnit gå mer än två timmar sedan Mamman slutade jobba. =)

"Jag tänder mamma!" Man får inte vara dum... ;)

När klockan närmade sej sex var det dags för mat. Sjuåringen var snabbt med på noterna och erbjöd sej att skära gurkan medan Mamman kokade sopporna. Tyvärr gick det inte helt bra... Grabben lyckades skära sej ganska fult i fingret och det tog en halvtimme för Mamman att få stopp på blodet och kunna undersöka det relativt djupa snittet. Lite tejp och tre plåster senare blev gurkan skuren och barnen njöt av tomatsoppa medan Mamman käkade sparrissoppa med kräftstjärtar! *mums*

Ytterligare en kväll är förbi, barnen har somnat snällt och om Lillen inte vaknar inatt så har en hel vecka med nätter gått då Mamman fått sova ostört. =)

1 kommentar:

BP sa...

Hrrrmmmm, det var väl grabben som skar gurkan sen eller;-)