lördag 28 januari 2012

Glatt i hålan

Strax före åtta denna lördagsmorgon så smög Mamman och Lillen iväg till Mammans jobb, alla andra sov gott i sina sängar! =) På jobbet mötte vi Lillasyster nummer ett och tillsammans fixade vi lite kontorsarbete och grejjade lite i väntan på Lillasyster två och tre som sedan jobbade hela dagen.

Mindre än två timmar senare var Mamman och Lillen tillbaka i det Shannarianska hushållet och käkade frukost med resten av gänget. Fram till två blev det bara mys, pys, lunch (soppa till Mamman och grillkorv med bröd till barnaskaran) och film.

Sedan drog Mamman och de fyra minsta människorna, som alla verkar må bättre idag (bara lite mycket snor kvarstår) iväg mot skridskobanan nere på Stora skolan. Där mötte vi upp en lika snorig Kusin och hans föräldrar. De två stora barnen kurade hemma i sina sängar, lite frusna och med huvudvärk (hoppas de mår bättre i morgon).

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen!

Bambi på hal is!

Skridskopremiär för Lillan! (Tack Goa K för skridskorna!!!)

Kusinens pappa hjälper Snufflan att få in snitsen på åkandet.

Sjuåringen var alldeles för snabb för kameran hela tiden!

"Ni kan inte ta mej, hahahahahaha!" Kusinerna Knas försökte länge fånga kusinens pappa, de lyckades inget vidare... (Men vänta ett par år du...)

Det blev både en och...

...två vurpor!

Håller Moster tryggt i handen.

"Titta mamma! TITTA MAMMA!!! Jag åker SJÄÄÄLV!"

Mister snödrivsbestigare himself! Tur att Lillen är så nöjd med tillvaron för det mesta!

Bästa vänner för alltid! Delar både uppgång och...

...fall utan minsta sura min!

Ytterligare en sen kväll är avklarad. Middag och lördagsgodis med tillhörande film. Idag blev det "Det regnar köttbullar", på norska! Fodralet påstår att det finns svenskt och engelskt tal, skivan säger annat... Tyvärr!

De fyra yngsta juvelerna har sovit i knappa fyrtio minuter, de stora spelar Minecraft (vilket även Tonåringen uppenbarligen fastnat i under dagen) och Mamman funderar på att lägga sej i ett bad!

4 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Härliga vinterbilder!
Ett bad låter inte helt fel..

Monica o Jacob sa...

Påminner mej om när man var liten och åkte grillor i Humlegården (Stockholm) hela dagarna, så mamma satte en med fötterna i varmt vatten när man kom hem.
Ha en bra dag;-)

Bildgatan sa...

Vilken underbar dag du har haft och vad skönt att barnen börjar krya på sig. Tycka vad man vill om vintern men vad kul ni ser ut att ha det och barn älskar ju verkligen vintern och alla roliga aktiviteter.

Beppan sa...

Kul med snö och is - i lagom mängd....
Härlig dag för både stora och små!!