torsdag 12 januari 2012

Devil in disguise

Så sitter jag här igen och har liksom ingen inspiration... Men ändå MÅSTE jag skriva, det har blivit som en ritual för mej innan jag kryper ner i sängen, ett avslut på dagen liksom.

Idag har det i alla fall varit en lite annorlunda dag eftersom Mamman jobbar lite extra i ett par veckor. Det innebar att de små skulle äta frukost på fritids och "dagis" och att Mamman skulle vara först på jobbet och ta emot en leverans och få iväg en order eller två. (Vilket funkade riktigt bra trots att Mamman inte gjort det på sju år =) ).

Fyraåriga flickor är inte att leka med...

Det kan man ju faktiskt tro att de är när de sitter söta på golvet och leker snällt eller går med sin lilla hand instucken i mammas, med ett stort leende i hela ansiktet, på väg till skolan. Men jag tror att varenda liten fyraåring är en liten "devil in disguise", minst!

Nästa torsdag får vi nog kliva upp fem för att hinna till "dagis" till halvåtta!

Kanske slipper Mamman en ålande unge på golvet som vägrar göra annat än att flamsa runt med en leksak och drömma sej bort till andra sidan horisonten då? Kanske slipper Mamman tjata och få höra "Jag ska mamma, snart" tusen gånger då?

Fast då kanske Mamman hinner upprepa det tvåtusen gånger istället?

Eller så tar Mamman helt enkelt ungen under armen och lämnar henne iklädd pyjamas! :/

Nåväl, ungarna lämnades, Mamman jobbade och jobbade och fick ringa till förskolan och ursäkta sej för att hon skulle bli sen.

Pojkarna sprang hem i förväg tillsammans med Stora Brorsan och matvarorna medan Mamman begav sej mot de båda förskoleavdelningarna (som ligger på två helt olika ställen).

Att hämta hem den sockersöta fyraåringen visade sej bli en lika intressant upplevelse som på morgonen fast med publik och utan tjat eftersom det inte fanns någon tid att passa.Det var ganska skönt att gå hem och se dagsljuset! Mamman njöt och de två små tog god tid på sej...

När Mamman klev innanför dörren var hon på riktigt bra humör och hade bestämt sej för att hinna och röja undan lite (vilket inte blivit ordentligt gjort på två veckor) för att underlätta inför morgondagens städröjjande.

När Mamman tagit ytterligare ett steg in i hallen och fått en överblick över hallen, barnens rum och vardagsrummet rann den extra energin av henne.

Sexåringen hade spridit ut ett ton konfetti, bestående av "hålslagspluppar" och små "klippbitar" överallt. Det låg i drivor...

Mamman flydde ut i köket och började laga (den beställda) maten - sparris, blodpudding, hackkorv och färsk svamp. Efter maten beordrades sexåringen att dammsuga och fick hjälp av sjuåringen medan Mamman röjde köket. Städningen får vänta till imorgon.

Nu tänker Mamman sova, hon fryser, har ont i huvudet och känner sej som om världens förkylning snart ska bryta ut! =(

1 kommentar:

BP sa...

Ja du kunde ha upprepat förgående inlägg egentligen;-)
Hoppas att du inte blir förkyld!