tisdag 10 januari 2012

En härlig sista dag

Ytterligare en dag, sista dagen på jullovet, började med ett fyrverkeri av färger utanför fönstren.Hela himlen, åt vilket håll vi än tittade, var färgad från mörk lila till skarp orange. =)

En kort tur ute i kylan för att njuta av snön, som föll igår, innan den försvinner igen blev det på förmiddagen.

När klockan närmade sej ett så skottades bilen fram, barnen packades in i den och sen rullade vi sakta mot affären för att köpa lite fika. När vi lämnade affären så skrek plötsligt bilen STOP över hela displayen på instrumentbrädan. GAH tänkte Mamman! Displayen hoppade över till ett nytt meddelande som handlade om överhettad motor eller kylarvattnet.

Mamman konstaterade att bilen var långt ifrån överhettad så hon antog att det antingen var för lite kylarvatten i den eller möjligen en ispropp. Mamman konstaterade vidare att hon inte orkade gå ner i garaget, gräva fram grejjer, blanda till kylarvatten och sen få ner det på rätt ställe i motorn så hon rullade sakta ner mot macken där en trevlig karl gjorde alltihop för en femtiolapp på två minuter! Det var det lätt värt!!! =)

Färden gick sedan vidare mot McDonalds och maten intogs på vår färd mot slutdestinationen i Åmål - Badhuset!

"Vi får ju lov att fira att jullovet är slut imorgon!" sa Mamman lite käckt varpå alla barnen tittade på henne som om hon kom från en annan planet.
"Fira? Vad då fira??? Du är ju knäpp jue! Möjligen att vi tröstar oss med skräpmat och bad för att det är sista dagen på lovet, men inte f-n firar vi!" babblade barnen i munnen på varandra.

Jaja, badhus blev det i alla fall med magar fyllda av onyttiga hamburgare!

Sexåringen tränar på bentag, allt för att lära sej simma så att han kan härja med sina tre äldre syskon i den stora bassängen.

Man får rejält med fart nedför kanan när "vattenvågorna" skjuter ut bakifrån. =)

Sjuåringen hann nog åka tusen gånger minst! =)

Under ett par timmar hade vi så gott som hela badhuset för oss själva... =)

Pojkarna utnyttjade tiden till att samla ihop alla flytsaker och bygga en "båt".

"Titta mamma, jag fick upp båda ringarna själv!

Lilleman hoppade, hoppade...

...och hoppade!

När familjen anlände till badhuset visade termometern -6,5 grader, när familjen kom ut igen knappt fem timmar senare stod termometern på +6 grader!

Klockan hann bli åtta innan familjen var hemma i huset igen.

"Kolla mamma, jag tappade tanden när jag gick upp för trappan hem!"

Med gemensamma krafter röjdes leksaker undan, skor kom på plats, kvällsmat hamnade i alla magar och disken diskades. En dryg timme senare sov alla fyra små troll som stockar i sina sängar.

Strax ska Mamman få de stora och sej själv i säng, i morgon väntar skola, "dagis", fritids och arbete för familjen!

1 kommentar:

BP sa...

Vilken helt underbar bildkavalkad!!! Dina himlar var otroliga helt enkelt!!! Å badbilderna så fyllda av glädje:-)