måndag 2 januari 2012

Nu ska ni få höra...

Nu ska ni få höra hur man lyckas klä på tio, nej vänta, nio barn (Tonåringen gömde sej i duschen) för att gå ut i den plaskblöta snön som ligger kvar.

Jo, först tar mammorna fram alla kläder i en enda stor hög mitt på hallgolvet. Därefter får de större barnen leka ormgrop och leta reda på det som är sitt och i en hast trä kläderna på kroppen och ta sej ut ur huset, allt på fem minuter max! ;)

Sen skickar man ner mellanbarnen i högen och strax börjar någon skrika så att en mamma får dyka efter för att leta reda på en borttappad vante eller två. Sen har någon fått en sko i ögat och någon annan en halsduk intrasslad runt benet. Eftersom mellanbarnen är lite mindre så får de lite extra tid på sej, tio minuter eller så. Dessutom kan de även få hjälp med att trä på vantar och dra byxbenen över skorna om de ber snällt.

Sist men inte minst så står två små barn kvar på golvet bredvid en ganska liten hög med kläder. Alldeles intill pustar två svettiga mammor ut och tror att det ska bli enkelt att klä på de sista ungarna. Men tji får dom minsann!

Det fattas en mössa, en sko, två vantar och en halsduk och när väl alla saker har hittat fram från lägenhetens alla hörn så börjar klädwrestlingen med en stönig tvååring.

Tillslut sitter han i alla fall påklädd i trappan, halvvägs upp till vinden och Mamman kan följa efter alla andra ut. =D

Efter lek, matshopping och med mat i magen så lämnade Mamman stockholmsmamman till sitt öde med tio ungar och tog semester, på jobbet! ;)

Efter drygt fyra timmars "semester" så kom Mamman hem lagom till nattningen av ungarna.

När alla, utom de fyra stora, kommit till ro satte sej mammorna och käkade lite kvällsfika och "skvallrade". Med mackor i magen tog de sej sedan en cider och förpassade sej ut i vardagsrummet och där sitter de just nu vid varsin dator, eftersom tv:n (parabolen) sagt tack och adjö - IGEN, och småpratar lite. =D

1 kommentar:

BP sa...

Är den den S jag träffade två gånger 2010?!!! Känner inte igen någon av ungarna - oooooops.
Men om det är S så kram på er båda å njut så mycket ni bara kan ... efter det att ungarna har lagt sig alltså. Skål tjejer!!!