måndag 9 januari 2012

Härliga måndag!

Idag vaknade vi upp till en underbart vacker...

...men ack så kall morgon!

Måndag morgon och allt var lugnt. Frukost i lugn och ro med fem av barnen och därefter jagades Tonåringen och hennes kompis upp. Ungefär samtidigt som Mamman började rond ett i dagens klädbrottningsmatch så satte sej de stora tjejerna vid bordet (klockan hade då hunnit bli halvelva).

Efter en långsam promenad till "dagis" och fritids så gick Mamman hem igen för att fixa lite lunch och byta om inför dagens arbetspass. När hon kom hem så hade tjejerna diskat undan... Tack söta ni!

Tiden på arbetet gick i vanlig ordning som en dans. Skönt nu när alla rutiner börjar sätta sej så att det blir lite fart på saker och ting! ;)

När Stora Brorsan hade hämtat upp Bröderna Bus på fritids så tog de vägen genom affären och handlade. Efter att Tonåringen hämtat de små så stannade hon ute och lekte med dem i snön som har fallit ända sedan lunchtid. Tack, tack, tack älskade ungar!

Mamman kom hem till ett lugnt, men aningens rörigt hem. Röran avhjälptes dock snabbt när Stora Brorsan och Sjuåringen ställde sej i diskbaljan, Tonåringen hängde upp alla blöta kläder och de tre yngsta familjemedlemmarna plockade upp de leksaker som hittat fram med lite hjälp av Mamman. De sex Shannarianska avkommorna är bästast i helaste universum, så de så! ;) Älskar er till universums slut och tillbaka oändligt antal med gånger!!!

När klockan slog åtta så mysade hela familjen ihop sej i köket med varsin temugg och en hög tunnbröd. Länge satt alla där, pratade och skrattade, bara njöt av tillvaron! Inte förrän klockan passerat nio låg de fyra små i sängarna, snälla som ljus och tysta som möss eftersom Tonåringen fått Mamman att lova en tur till badhuset imorgon! =)

Ha en alldeles underbar vecka all goa och glada, sura och bittra, söta och knasiga... Ja, ha en underbar vecka varenda en helt enkelt!

1 kommentar:

BP sa...

Här vill jag bara säga en enda sak: Pappan har åkt eller hur!!!?