söndag 22 januari 2012

Been there, Done that

Söndag morgon, snö så långt ögat kan se. Bara att ta itu med tvätten! Pappan gick ner med första lasset vid nio. Därefter var vi tillbaka till helgen för två veckor sen, typ. Fast den här helgen var det en kommentar om Pappans önskan att INTE vara här på helgen, vilken mumlades fram då de två små började kivas, som sved mest.

Mamman hade lust att säga "Varsågod att åka då!", men det gick ju inte eftersom jobbet kallade på Mamman...

På väg till jobbet kunde Mamman konstatera att snöröjning funkar ypperligt i Lilla Hålan. I stort sett hela stället var färdigplogat vid tio då Mamman började skotta utanför arbetsplatsen.

När Mamman skottade så upptäckte hon att någon roat sej med en viss förstörelse på egendomen. Plogkillen stannade även han och berättade att det varit hjulspår i snön fram till byggnaden. Om det nu bara var någon som roade sej med att riva ner skyltar och belysningar högt upp på fasaden eller om de hade något annat i kikaren så är det i alla fall sjukt tråkigt att folk inte bara kan låta bli!!!

En del av dagen tillbringades alltså med att sitta i telefonkö hos polisen och sedan lämna en rapport på de iakttagelser Mamman, plogkillen och en granne hade gjort.

I övrigt en alldeles underbar dag på jobbet - I vanlig ordning!!! =)

Under tiden Mamman jobbade så skulle Pappan och de fyra små åka hem till Kusinen (MiniBatman, som inte vill heta MiniBatman längre ;) ) och hans pappa för att leka i snön och käka.

Nu blev det dock inte så, Pappan ångrade sej och hade tydligen flera olika anledningar därtill... Barnen var bråkiga, han orkade inte, han hade ingen lust, det var dåligt väglag (vägarna var saltade och bara) samt att Mammans trasiga skitbil inte går att använda (men hallå, alla bilar har inte ABS och antispinn eller?). Tråkigt för Kusinen som ville leka! Tråkigt för Mammans bus som längtade dit! Tråkigt för kusinens pappa som skalat flera kilo potatis!

Då arbetsdagen tog slut så vandrade Mamman hem och möttes av en glad Snuffla som fått vara i Tonåringens rum och blivit ompysslad. Håret var våfflat, ansiktet lätt sminkat och naglarna målade. Hon var så STOLT! Tack älskade Tonåring!

Knappt hann Mamman innanför dörren innan de började tjata om mat. Uppenbarligen hade de inte fått mat på hela dagen. Pappan sa att det hade de visst, de hade ätit en kall kokkorv, kakor och mackor med jordnötssmör som de själva serverat sej. Mamman blev paff, det är väl ändå inte mat? De små hade fått välling före nio och de andra hade inte ens ätit frukost när Mamman gick till jobbet och vid det här laget var klockan fem på eftermiddagen. =(

Mamman fixade käk, utfodrade barnen (dock INTE Pappan, han kunde vara utan!!!), städade köket.

Under tiden så berättade barnen vad de gjort hela dagen. Tonåringen hade varit ute med Sjuåringen, Sexåringen och Fyraåringen i flera timmar. Stora Brorsan hade suttit nonstop och glott på dataskärmen medan Lillen mest hade skrotat runt för sej själv och suttit hos Pappan som tillbringat dagen på soffan (enligt ungarna). Det blir inget mer helgjobb för Mamman om hon inte kan hitta annan barnvakt! =(

Nåväl, efter maten jagade Mamman ut Stora Brorsan, resten av gänget följde med ut självmant. Alla förutom Sexåringen som klagade på halsont, tät näsa och hostade (efter att ha tillbringat fem timmar ute i snön under dagen fick han mer än gärna spela en stund!).

Barnen roade sej länge medan Mamman grävde fram bilen och flyttade den samt besökte tvättinrättningen och fixade tvätten (som faktiskt Pappan tvättat under dagen i alla fall).

Klockan hann passera nio innan de små kommit i säng och sedan var det bara för Mamman att röja undan en hel del röra som blivit under dagen och bestiga Mount Atticrest för att hitta alla skridskor. De visade sej inte alls ligga där Mamman trott utan de befann sej så långt in på vindsutrymmet som man kan ta sej. Det tog en timme av lyftande och klättrande innan Mamman fått tag på dem!

Nu är Mamman trött, imorgon väntar en ny dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är fantastiskt vilka barn du har som tar hand om sig själva och sina amåsyskon så bra! Djupt imponerad.
Inte så imponerad av pappan dock:-(
Mat måste han väl orka göra? Hur jobbigt hade detvarit att slänga korven i varmvatten och koka makaroner till?

Är det meningen att du ska jobba varannan helg så kan jag tänka mig att du är stressad över barnvaktsfrågan.

Sandra