tisdag 17 januari 2012

Magiskt och otäckt

Det var ett mystiskt sken på himlen denna tisdagsmorgon, nästan magiskt om man får tro sjuåringen.

Morgonen var nog magisk. Barnen gjorde det de skulle, de var lugna och mysiga (om än lite sega då de skulle få på sej ytterkläderna). Dessutom har Lilleman sovit hela natten i sin säng i FYRA nätter nu. =) (Och bara för att jag skrev det så vaknar han säkert snart och blir jobbig hela natten!)

När klockan närmade sej nio kom även de två minsta i sina ytterkläder och vi började vår korta promenad mot första avdelningen av förskolan här i Hålan. Till Lillens stora lycka så följde månen oss på vår färd. Han har kommit in i en period där månen tycks vara hans allra bästa vän. ;) Han pratar om månen och kan stå i fönstret i tio minuter, minst, och bara stirra på den.

Mamman hann till och med med att ta en promenad i kylan. Luften var klar (men lite kall), himlen var klarblå och solen fick världen att gnistra som diamanter i regnbågens alla färger (vilket var omöjligt att fånga på bild).

Idag var en kort dag för de flesta i familjen, dock inte för de stora barnen som har samma tider som vanligt.

Under eftermiddagen så blev det härligt vardagsmys. En sådan där stund som Mamman älskar och kan leva länge på. Alla samlades i köket, pratade om dagen, gjorde läxor och lyssnade uppmärksamt på varandra medan Mamman diskade och lagade mat mitt i alltihop. Sen satt alla lugnt vid bordet och åt, massor! (De hade uppenbarligen längtat efter Mammans hemgjorda köttfärssås ;) ).

Inte nog med att de satt stilla och åt, de satt kvar efter att maten var slut och bubblade lite till om allt och inget. Sen dukade de snällt av efter sej utan att Mamman hann säga något OCH tackade fint för maten innan de gick och mysade ner sej framför tv:n medan Mamman röjde köket.

Precis när Mamman var klar så kom Sexåringen ut och hämtade Mamman i köket, tyckte Mamman skulle skynda på för att titta ut genom fönstret. Den lilla gossen släpade nästan ut Mamman i vardagsrummet och sa att det var otäckt.

Mamman tittade ut och ute kunde man se hur dimman rasade fram, som om någon rullade en tjock filt över tillvaron. Åt ena hållet hade man knappt sikt, åt andra hållet var det klart som kristall (en kort stund). Märkligt...


Även kvällen har varit underbar. De små slocknade som ljus, Mamman tog lite kvällsfika med mellanpojkarna och småpratade en stund med dem innan de också snällt gick i säng. Sist men inte minst blev det "Big Bang Theory" och lite snack med de två största innan de skickades i säng vid tio.

Någonstans i allt detta har Mamman även hunnit rasta snabeldraken! En alldeles underbar dag med andra ord! ;)

1 kommentar:

terese sa...

Tycker du e riktigt duktig på att fota kram