söndag 1 januari 2012

Party i Drömkåken

För att fördriva hunger och väntan så fixade Mamman till lite lyxig fruktsallad med vaniljsås som efterrätt till varmkorven som åts till lunch årets sista dag.

En timme efter att solen sjunkit ner i horisonten så packades äntligen alla sex barn in i Mammans bil och en stor väska med diverse attiraljer samt Pappan packades in i hans rullande sardinburk. Slutmålet - Drömkåken! ;)

Tonåringen stannade kvar fram till förrätten innan Pappan körde in henne till centrum. (Ganska skönt att resten av oss befann sej i samma stad hemma hos syster yster.)

Tarteletter med lite olika fyllningar, allt efter tycke och smak, serverades som förrätt!

Vuxenvarianten blev en repris på fjolåret...
När barnen stoppat i sej förrätten så säger en av dem:
"Var det här allt? Jag är ju mer hungrig!"

Naturligtvis blev det mer mat. Till huvudrätt serverade mammorna perfekt tillagad oxfilé med färsk sparris, stekt svamp, potatisgratäng, bearnaissås och grönsallad.

Somliga av barnen föredrog dock köttbullar och potatis! ;)


Trots proppfulla magar så slank även efterrätten ner. Kladdkaka med gammaldags vaniljglass och färska bär! Mumsfillibaba!!!

Allt som allt befann sej mammorna i köket i närmare fyra timmar, men allt går så lätt när man är två och det är bra att hinna plocka undan mellan varven samtidigt som maten sjunker! =)

Vid halvelva började barnen trava runt i väntan på det nya året så de fick följa med Mamman ut och tända lite tomtebloss och springa av sej lite.
Häftiga mönster kunde man rita i luften med blossen upptäckte snart Kusinerna Knas!

En halvtimme kvar till det nya året, ett gäng kämpade för att hålla sej vakna med en film...

...men Lilleman slocknade. Tänk, nästan ända tills det nya året kom höll han sej på benen.

23,56... Snart dags att skåla in det nya året!

Mitt i fyrverkerierna ringde dottern, alldeles upprörd över att någon skvätt champange på henne då det skålades på torget. Stackaren var väl orolig för att inte få gå ut fler gånger om Mamman kände spritlukten! ;)

Fyrverkerishow utan dess like åt alla håll över hela staden! Dessutom såg vi ett ganska stort antal kinesiska lyktor sväva förbi.

GOTT NYTT ÅR!

Strax före ett hade de små fått välling och fem barn satt i bilen. Första destinationen var centrum och upplockning av Tonåringen (en av fördelarna med att bo på landet är att man måste hämta barnen och då ser i vilket skick de är) och därefter gick färden hem.

Hemma var det bara att bära in barnen till deras sängar och i sängen har även jag tänkt plantera min kropp nu! =)

Tack för en alldeles underbar kväll i Drömkåken! =D

1 kommentar:

BP sa...

WOW!!! Vilken kväll! Vilken mat!!! Vilka bilder!!!
Kan bara säga: God fortsättning på samma spår om man säger så. Kram