tisdag 2 oktober 2012

Oorganiserat kaos

Tisdag och dagen har präglats av totalt oorganiserat kaos (i vanliga fall så brukar ju kaoset åtminstone ske under någorlunda organiserade former) och ofrivillig spontanitet!

Morgonen började med att inget fanns på sin plats, kläder letades i varje vinkel och vrå! Tillslut hade i alla fall Bröderna Bus dragit iväg mot sina skolor (Tonåringarna for innan de små vaknade). När de små skulle kläs så kom vi till det här skoproblemet igen...

Mammans plan var att lämna småttingarna på respektives avdelning och sedan skulle hon kasta sej iväg och fixa ett par nya stövlar till Godingen, skynda sej hem och lämna in dem på "dagis" för att sen få lite lugn och ro i en timme eller två innan Bröderna Bus kom hem och det var dags för läxor.

I vanlig ordning när Mamman har planerat något så fallerar det hela redan från start!

Innan hon ens lämnat hemmet med de små så ringde det på mobilen, i andra änden fanns en kille som skulle komma och spackla golvet i Stora Brorsans rum... "...inom ett par timmar...". Det var bara för Mamman att snällt parkera sej hemmavid och vänta.

Karln dök upp, körde på primer och spackel på golvet samtidigt som han pratade på i social anda. Mamman pratade snällt på hon också... ;) Sen försvann han lika snabbt igen med ett löfte om att de snart skulle komma och slipa golvet.Så fort Bröderna Bus kom hem från skolan så slängde de upp sina matteläxor och hann avverka dem innan vi hämtade de små en knapp halvtimme senare för att fara vidare mot Edsvalla och Skohuset! När vi var färdiga där hade det shoppats stövlar och "springskor" till Lilleman samt stövlar till Snufflis för blott trehundra spänn! Bra jobbat tycker Mamman!

Vid fyra började Mammans mobil ringa, i andra änden fanns ett monster - En sur Tonåring som inte tog sej in eftersom hon alltid har för vana att lämna nyckeln hemma och dessutom så hade Stora Brorsan (som alltid har nyckel med) stannat kvar i Lilla Staden för att besöka fritidsgården och sova hos moster.

Damen i fråga lyckades ringa och messa Mamman sisådär två miljoner gånger och Mamman försökte faktiskt skynda sej hem... MEN ibland är det som om ödet vill skoja till det lite! ;)


På världens kurvigaste väg, på den kurvigaste av kurviga sträckor, så hamnade vi naturligtvis bakom ovanstående fordon. Mamman tyckte det var ganska kul, antar att Tonåringen inte var av samma åsikt där hon satt hemma på trappan hungrig och sur. ;)

Nåväl, tillslut var vi hemma, maten kom i magarna, läxorna gjordes klara och kvällen kröp närmare...


Nu är kvällen här, barnen sover och Stora Brorsan ligger bakom Mamman i soffan och gnäller om att det är dags att stänga ner datorn... Så sov gott alla!

Inga kommentarer: