tisdag 23 oktober 2012

Det luktar bränt!

Idag var det inte någon vanlig tisdag. ;)

För det första fick Lillen stanna hemma från förskolan då han var lite hostig och ganska snorig (de hade endast varit fem barn på hans avdelning igår på grund av förkylning). Egentligen var han inte så sjuk så han behövde vara hemma, han var pigg och inte alls påverkad av sitt snörvlande, men Mamman bestämde sej för att ta det säkra före det osäkra och kurera honom lite på sin lediga dag och därmed höja den procentuella chansen att kunna gå till jobbet under morgondagen! =)

Efter en förmiddag på tu man hand med uttråkad pojke så var det en befrielse när övriga tre yngre barn kom hem. Det blev i vanlig ordning läxor, mat, disk och lite tv-mys och lek!

För det andra var det föräldramöte, idag igen, inne i Lilla Staden tillsammans med Tonåringen för att fortsätta planera inför spanskagruppens Spanienresa i början på juni. Allt ser bra ut i nuläget och ny tid för möte sattes i december. Fullt ös med försäljningar och disco fram tills dess!

För det tredje så krånglade bilen på vägen hem. Vilket visserligen inte är ovanligt, men det händer ju inte varje tisdag! ;)

När vi hunnit två tredjedelar av vägen hem började det lukta bränt. Färgade av sommarens händelser stannade Mamman och Tonåringen bilen på närmaste parkering och klev ut. Bilen stängdes av, varningsblinkersen åkte på, likaså reflexväst! Mamman kontrollerade motorutrymmet, men där fanns inga fel att finna. Tur i oturen så var det Pappan som fått äran att köra hela långa vägen hit för att se efter sina barn just ikväll. Mamman ringde Pappan, Pappan lämnade över läsandet till en något förvirrad Stora Brorsan och for för att rädda Mamman och Tonåringen! ;)

Mamman och Tonåringen körde Pappans bil hem, Pappan körde Mammans bil. Den kom hela vägen hem och luktade fruktansvärt illa fram på vänster sida. Innan Pappan for hem till sitt lovade han att försöka kolla bilen på lördag (och samtidigt byta däck åt Mamman) såvida han inte ska ut och köra lastbil hela helgen.

Så då sitter man här utan bil igen... JÄVLA SKIIIT, rent ut sagt!

Inga kommentarer: