torsdag 18 oktober 2012

Årets sista...

...födelsedagsbarn som lever under det Shannarianska taket fyllde idag hela sju år. Tiden går fort...

Eftersom Mamman inte alls mådde bra i går kväll (och har tillbringat natten med feberfrossa, huvudvärk och mardrömmar) så hann hon inte slå in grabbens presenter då, men det gjorde inget försäkrade han innan han glatt skuttade iväg till skolan (efter en smärre konfrontation om klädvalet och stampning på Mammans onda fot vilket ledde till lejonryt och en tillsägelse om hur man beter sej) bara han fick dem direkt han kom hem.

Mamman tillbringade förmiddagen i halvkoma, liggande framför tv:n med småttisarna. Vi lyckades dock slå in alla Sjuåringens paket i alldeles grönt papper ("favvofärgen" nummer ett just nu).


Och precis som Mamman lovat så fick grabben öppna paketen så fort han kom innanför dörren. =DFavoritpresenten blev en bok fylld med lego och ritningar.

En knapp timme senare kom Kusinen och grannbarnen nästan samtidigt. Kusinen hade med paket till både Snufflis (som ju fyllde för en vecka sen) och Sjuåringen. Tack säger två små nöjda barn!Ytterligare en timme senare var det dags för mat, grannbarnen knallade hem till sej och söta mormor dök upp med nybakade bullar och mera paket!

En härligt mjuk jacka...

...och nya gummistövlar fick födelsedagsbarnet av mormor och morfar. Underbart att barnen blir lika glada för stövlar som leksaker och kläder. Älskade busbarn!

Sist, men inte minst, denna paketfyllda dag så var det dags för Stora Brorsans första IUP-samtal på högstadiet... Och jag sammanfattar det som så - Jag hade önskat mer av grabben som verkar ha blivit allt för kaxig! Dags för ändring annars blir det åtgärder här hemma! Kom ihåg det pojken min, kom ihåg det! Inga mer sena ankomster, vägning på stolar eller brist på hänsyn i klassrummen! Basta!!!

Mamman är fortfarande matt, men febern har i alla fall nästan lagt sej helt. Magen mullrar och huvudet värker... Undrar vad det ska bli av detta? Ingenting hoppas jag!

Inga kommentarer: