torsdag 4 oktober 2012

Inflyttningsfest?

Jordens stressigaste dag är inte slut än på ett tag, men nu måste jag ta en kort paus!

En kort stund efter att barnen kommit iväg till skolan och Mamman satt igång och pyssla med de små så ringde den äldre mannen som jobbar på den firman som rev ut mattan och sa att de befann sej i närheten och att han kunde skicka upp två raska gossar för att hjälpa till att bära ner möblerna tillbaka i Stora Brorsans rum om Mamman ville. Naturligtvis så tackade hon glatt för erbjudandet glad över att det finns omtänksamma människor kvar i världen. ;)

Titta så fint det blev!


Knappt hann Mamman städa ur lånelägenheten innan fastighetsskötaren ringde på. Det läckande röret under diskbänken skulle äntligen bytas ut (efter ett x antal år).


Det blev inte mycket snyggare, men jag slipper i alla fall täta om med "tuggummikletet" hela tiden.


När det var klart så började Mamman förbereda småttingarna att det var dags att gå och göra veckans stora proviantering, men vi hann inte ens utanför dörren innan det började åska. ÅSKA NU?! hela världen känns ur led ibland! ;)

Till slut blev det i alla fall handlat, lunchen kom på bordet och Bröderna Bus kom hem, klockan var alltså halvtvå vid det här laget och Mamman var redan helt slut!


Efter maten var det dags att fixa med bullar, kanelbullens dag måste ju firas, till eftermiddagens fika. Vid det här laget så hade Mamman mer disk än vad som ryms på kökets bänkar *pust* och då var det ändå mer som skulle fixas!

Efter en lektur ute i kylan (det blev otroligt kyligt efter åskskuren) så var det dags att börja hitta hemmet under alla saker som har en viss förmåga att staplas upp på varje ledig yta och därefter fixades med blåbärspancakes till Bröderna Bus utflykt under morgondagen (samt till kvällsfika). Mamman stekte pancakes till ett helt kompani, minst!


Efter att maten var avklarad hade kvällen infunnit sej för två timmar sen. När barnen väl låg i sina sängar och sagan var läst hade klockan slagit tio. Nu har jag precis hjälpt dottern att läsa igenom och skriva ut hennes engelskauppsats på nio sidor. Ögonen går i kors, men vad hjälper det när köket är fyllt till bredden med disk? Bara att kavla upp ärmarna och köra en timme till... SEN ska jag sova underbart skönt!

Inga kommentarer: