måndag 8 oktober 2012

Det började bra i alla fall...

I morse vaknade Mamman, vred huvudet åt vänster och möttes av en underbar soluppgång åt det hållet och...


...åt andra hållet bleknade månen sakta bort för att lämna plats åt solen.


Vad kan gå fel en sådan härlig morgon? Solen som stiger sakta, ungar som kvittrar likt lärkor, äter och klär sej utan minsta knorr... Allt flöt på perfekt fram till tio minuter i åtta...

Då ringde Mammans mobil, i andra änden fanns Stora Brorsan som med gråten i halsen sa att han satt utanför skolan och ville att Mamman skulle hämta honom. Mamman blev orolig och undrade vad som hänt. Stackaren berättade att han blivit åksjuk och kräkts över sej själv i bussen. Mamman fick honom att knalla iväg och sätta sej utanför moster Kusinmammans hus medan hon gjorde i ordning barnen och skickade Bröderna Bus till skolan.

Mamman skyndade på och fick iväg ungarna till skolan en stund tidigare än vanligt, sen for hon till syrran på jobbet och hämtade en nyckel till hennes hus. När Mamman väl var framme hade grabben suttit en timme i kylan, nedspydd och väntat. Gissa hur glad han var över att få kliva in i duschen hemma i mosters hus?

På väg hem berättade Stora Brorsan vad som hänt och hur pinsamt det var (klart det var pinsamt, tänk er själva, 13 år och på väg till skolan i en buss full av högstadieelever), dessutom berättade han att han gått fram och berättat för chauffören vad som hänt och frågat om det fanns något han kunde städa bort spyorna med. Chauffören förklarade att bussen skulle till garaget och att de skulle ta reda på det där så han behövde inte tänka på det. Mamman tycker att hans förfarande i allra högsta grad tyder på en hög mognadsgrad hos stora sonen och det gör henne stolt!

Efter vi kommit tillbaka hem så lämnades de små juvelerna på "dagis" och sen hann Mamman med lite lunch, jobb och ett IUP-samtal innan dagen nått sitt slut.

Sjuåringens IUP-samtal var visserligen inte helt roligt. Han har svårt att sitta stilla, ålar runt på golvet, gör ljud, har svårt att lyssna och koncentrera sej, jobbar inte aktivt särskilt stor del av lektionerna och så vidare. (Mamman är dock inte särskilt orolig då hon tror att allt kommer att se helt annorlunda ut om ett halvår, grabben behöver bara mogna till sej.)  Däremot är han, likt sina syskon, väldigt duktig (då han väl jobbar). Han läser, skriver, räknar (han blev till och med lovad lite svårare matte framöver då en del av hans okoncentration på mattelektionerna beror på att uppgifterna är för enkla för honom) och målar. Det härligaste av allt är att de anser honom vara klassens solstråle, en riktig liten charmör och tjejtjusare! ;)

Efter jobbet kom Mamman hem till det vanliga kaoset och när det väl var undanröjt och alla var mätta så införde vi en ny rutin - Läsläxa under sagostunden på kvällen! Hoppas det kommer funka bra, ikväll tyckte de i alla fall att det var kul!

Inga kommentarer: