fredag 5 oktober 2012

Hyperfart

Äntligen är det fredag! Fredag kväll för att vara exakt. Mamman hoppas på en lugn helg och lite lugn och ro. Fyra trötta barn har krupit i säng, tonårssonen har hämtats hem från Lilla Staden och Mammas stora tjej (som gjort Mamman riktigt stolt idag då hon kom och visade upp två fina A på biologiprovet och geografiprovet) sjunger inne på sitt rum.

Dagen har, i vanlig ordning, gått i 110 km/h och en hel del har hunnits med.

Vi började dagen med att packa matsäck (baguetter, bluberry pancakes, melon och varm kakao) till Bröderna Bus som skulle tillbringa hela skoldagen med att gå upp på Hösåsfjället. Tack och lov lyste solen underbart på utsidan då vi klev upp!När pojkarna kommit iväg så packade Mamman och de två små sötnosarna ihop all tvätt och började dagens tvättmaraton. Mellan byten i maskinerna så tillbringades tiden med att städa, leka ute på gården samt med att pyssla inne i köket där kycklingar stoppades i ugnen och Åttaåringens blommor beskådades. Solrosen har vissnat och physalisen blommar konstaterade Snufflis och det ledde i sin tur till en diskussion om naturens kretslopp. Barns outgrundliga nyfikenhet är underbar!

Vid tvåtiden hade båda Bröderna Bus (glada, trötta och nöjda med skolutflykten) och Kusinen samt kusinPappan hittat hit och ut i köket där det smaskades grillad kyckling och nudlar för glatta livet. Efter ett snabbt röj i köket så for Mamman och kusinPappan iväg med de fem små Kusinerna Knas till badhuset.


Efter ett par timmars bad var det dags att bege sej hem igen. Det gick dock inte fort, köerna var förskräckliga! Mamman och barnen bestämde sej därför för att ta en annan (lite längre) väg hem genom skogarna. =D
Efter en mysig färd hem så blev det kvällsfika och fredaxmys innan ungarna stöp i säng! Härligt! Ett par turer senare till tvättstugan så njuter nu Mamman av att bara vara innan det är dags att krypa i säng!

Inga kommentarer: