lördag 17 mars 2012

Var tog vägen vägen? Vi åker på en åker...

Lördagspusslande har varit dagens stora uppgift!

Efter en relativt lugn morgon (åtminstone i Shannaras värld) så packades de två minsta barnen in i bilen (de tre stora var kvar hemma, Sexåringen var kvar i Säffle) eftersom Lillan skulle på kalas ute i djupa skogen långt bort i ingenstans (två mils grusväg närapå).

Fast man såg inte så mycket väg, det mesta liknade en leråker och två gånger fastnade bilen, men Mamman lyckades (eftersom hon är så oootroligt skicklig) få loss bilen båda gångerna. Bilden ovan gör inte vägen rättvis alls. Spåren var halvmeterdjupa och marken var som gungfly.

Vägen är i och för sej ganska fin att åka naturmässigt sett. =)

Mamman beslutade sej för att stanna kvar på kalaset de tre timmar det varade hellre än att köra närmare fyra mil extra, dels på grund av ekonomin och dels på grund av det rådande väglaget. Lillen var nöjd över att få vara kvar på kalaset och leka med sin kompis, födelsedagsbarnets lillebror. =)

På hemvägen passade vi på att ta färjan "Byälvan" över älven och slapp på så vis halva sträckan lervällingsväg. Dessutom uppskattar barnen att åka färjan väldigt mycket! =)

Nu ser hela bilen ut så här... Ganska läckert mönster ändå! Eller hur?

Samtidigt, klockan två, som kalaset i skogen slutade så skulle åttaåringen vara på kalas inne i Hålan. Pusslandet löste sej genom att Stora Brorsan följde honom till det (som tack och lov var inom gångavstånd) kalaset. Goa K, vars dotter var på samma kalas, skickade sedan hem honom och strax därefter kom Syster hit med Sexåringen.

Fullt ös, medvetslös... Favorit i repris, tortillas till middag! Alla nöjda och glada.

Strax efter åtta låg fyra små älsklingar i sina sängar, Mamman låg bredvid Lilleman och Stora Brorsan befann sej på en madrass, mitt på golvet, och läste högt ur bok nummer tre i serien om "Alamandrarna" trots att läsprojektet i skolan är slut och han egentligen inte behöver läsa mer. Underbart mysigt.

Kvällen har nu precis avslutats med lite kvalitetstid tillsammans med de två största kärlekarna. Film stod på schemat, Mamman har gett upp... Får väl se "The Twilight Saga". Första filmen ikväll, kanske andra imorn, men sen lär det dröja en vecka till innan hon hinner se trean.

Måste säga att filmen var bättre än jag trodde den skulle vara, kan dock inte hålla med de människor som påstår att det skulle vara en större filmhändelse och att den kommer minnas längre genom tiderna än filmerna om "Harry Potter". Kan dessutom INTE hålla med min dotter om att denna däringa personen som spelar varulv är så jäkla snygg och läcker som hon påstår! ;)

Ha nu en god natt alla goa människor runt om i landet!

2 kommentarer:

BP sa...

Måste säga att jag fastnar på ditt bilfönster. Gillas à la Facebook, kanooon!
Filmen har jag varken hört talas om - än mindre har jag sett den. Men Potter böckerna har jag slukat många gånger om - å sett filmerna.
Sov gott nu Shannara!

4U2 sa...

God morgon! Händelserik lördag med en bild som jag tyckte var så fin och så visar sig att det är din bil! Men du verkade själv uppskatta bilden. Hoppas du får hjälp att tvätta bort leran och så önskar jag dig en riktigt god söndag med din kärlekar! :)