tisdag 13 mars 2012

Mammans lediga dag

Dagen började tjugo över sex till en alldeles underbar soluppgång. Strax efter att Mamman klivit ur sängen satte hon igång de första två, av dagens nio, tvättar.

När klockan närmade sej halvåtta satt alla vid frukostbordet och njöt av jordgubbar! Härligt god frukost... =)





Sen var det skola för alla barnen, Mamman gympade genom att köra källarrace en gång i timmen och relaxade med lite shopping i Hålans ICA-butik. Strax efter ett dök Bröderna Bus upp och det blev läxor gjorda för båda två innan Mamman tryckte in ett par kycklingar i ugnen och travade iväg för att plocka upp de små. Hela förmiddagen har ackompanjerats av Tonåringens "Jag dör nääästan!!!", vilket innebär att hon är på bättringsvägen. Jag menar, idag ska hon bara nästan dö, igår dog hon hela tiden! ;)

Ytterligare två timmar senare satt alla barnen, inklusive Kusinen som hälsade på med sin mor, vid bordet och mumsade grillad kyckling med diverse tillbehör. Knappt hann de säga "Tack för maten!" innan de rusade ut och drog iväg på cyklarna.

När mammorna kom ut var alla fyra Kusiner Knas som bortblåsta, Mamman lämnade de två minsta att leka hos småtjejerna längre ner på gatan och därefter inleddes operation hitta ungar!

De hittades ganska snabbt (Mamman var orolig att de dragit över stora vägen och ner till älven, trots att de inte brukar ge sej av särskilt långt) nere på Stora Skolan.




På skolgården hittade Mamman även härligt färggranna bevis på vårens framfart! =)




Den härligt varma luften ute gjorde att småttingarna hoppade över "Bollkul" idag. Rört sej har de gjort ändå! ;)

Och fikat, både glass som mormor bjöd på och kakor som Kusinens mamma bjöd på!

Inte förrän solen gått ner helt lyckades Mamman få in sina vårrusiga ungar, dammiga och fulla av lera precis som det ska vara! Somnade gott gjorde de också medan vi lyssnade på Stora Brorsan som läser bok två i den spännande serien om "Alamandrarna".

Mamman har precis kollat på ett avsnitt av "House", vilket inte riktigt var i min smak idag... Det blir bara värre och värre... Hmmm

Nu är den lediga dagen till ände, Mamman ska krypa i säng för att vara utvilad inför morgondagens arbetspass! =D

1 kommentar:

BP sa...

Fastnar på gubbsarna. Om det kostade 9:95 i hålan som hos oss - å jag köpte dom med glädje. så var dom riktigt goda faktiskt!!!