måndag 19 mars 2012

Var är mina ungar?

Om det inte varit för att Mamman jobbat idag så skulle Mamman förmodligen helt ha missat att det var måndag.

I vanliga fall brukar måndagarna vara en hel röra från det att Tonåringen kliver upp och väcker Mamman genom att stampa och skrika hemska ramsor över sina kläder, sitt hår och sitt utseende tills Mamman slocknar utpumpad efter en hel dag med barn, jobb och "kvällsdiskussioner".

Men idag, idag började morgonen inte alls med skrik. Mamman vågade knappt kika in i Tonåringens rum på det förfall som garanterat skett under morgonritualen (i vanlig ordning), men döm om Mammans förvåning... Inte ett plagg på golvet, sängen relativt bäddad och sminket stod på bordet istället för slängt på golvet. Morgonens första chock!

Nästa chock kom när plötsligt alla de andra barnen satt vid bordet och samtalade i normal samtalston... "Kan du vara snäll och skicka smöret?", "Ja, ett ögonblick, jag ska bara smöra lillebrors macka först... Här var så god!" Mamman stod och gapade som en fisk och gnuggade sej i ögonen.

Måndagsmutationer i alla ära, månne den galna vetenskapsmannen ha gjort rätt för en gångs skull!? ;)

Till skolan kom de alla både lugnt och i tid. Mamman hann läsa lite och äta lunch innan hon begav sej till en trevlig dag på jobbet. Där hon fick sej ett och annat skratt, bland annat!

När Mamman kom hem satt alla barnen snällt i soffan och tittade på barnprogram, alla utom Lillen var klara för natten och alla hade käkat kvällsfika. Ytterkläderna var upphängda, bordet avdukat och ingen hade rört datorerna.

Mamman bytte om på Lillen och sedan kröp alla i säng för att lyssna på Mamman då hon fortsatte läsa om Alamandrarna, spännande värre!

Hallå? Var är mina barn och vilka är de små sötnosarna som befinner sej under mitt tak?

1 kommentar:

4U2 sa...

Njut och fråga inte då kanske de byts tillbaka! Nej, jag skojar ... du verkar ha väldigt sköna barn så det kanske de tänkt på att en mamma behöver lite vila? Tror du sitter med dina helt egna barn, eller ja, ligger och läser för de :)