söndag 25 mars 2012

Lasagne, våffeldagen till ära

Även våffeldagen bjöd på underbar sol och en temperatur som nästan nådde upp till tjugo grader. (Det blev dock kallt snabbt så fort solen gick ner.) Tack vare att klockan ställts om inatt så fick Mamman sovmorgon fram till halvnio! ;) Frukost intogs inte förrän klockan slagit elva, innan dess var det bara mys som gällde! =)

När klockan slog lunch blev Stora Brorsan skjutsad till en kompis och sedan startade dagens enda stora projekt - Däckbyte!

Vad funkar bäst? TEAMWORK!!!

Mamman har duktiga hjälpredor!

Våffeldagen till ära så tänkte Mamman servera ungarna våfflor, men NEJ - De ville ha lasagne! Lasagne blev det och eftersom Mamman har så givmilda barn så hamnade både söta granntjejen och tösen längre ner på gatan vid middagsbordet. Inte Mamman emot, hon älskar liv och rörelse!

Direkt efter maten försvann alla barnen ut igen, likaså Mamman som behövde hänga den sista tvätten (ja, hon har tvättad idag IGEN...).


Tjejerna bestämde sej för att bygga ett fågelhus. Det planerades och sågades för glatta livet. =)

Lillebror var med på noterna och erbjöd sej att spika ihop hela skapelsen. Vi får väl se om det någonsin blir något fågelhus! ;)

Söta granntjejen och Bröderna Bus sparkade sparkcykel och cyklade som om det gällde livet självt.

Det hela slutade med att Åttaåringen gjorde en rejäl vurpa längst bort av kvarteret och kom hem med ett rejält hack i handen, skrapade knän och blåmärken på låren. Även huvudet fick sej en smäll och ny hjälm bör inhandlas. TUR att mina ungar (förutom Tonåringen) alltid sätter hjälm på huvudet lika självklart som att de sätter bältet på sej i bilen!!!

En vecka kvar av mars och tulpanknopparna växer så det knakar... Undrar när bakslaget kommer?

Dagen avslutades med ett underbart skådespel på himlen - Solnedgång, nymåne och ett gäng svanar!

När Mamman jagade in alla barn luktade de gott av sol och sanddamm, härliga vår! Stora Brorsan hämtades hem och alla sex ungar travade genom duschen. Sen blev det yoghurt och macka innan det var dags för saga. Nu är det bara en bok, upplösningen, kvar av serien om Alamandrarna... Spännande värre! Riktigt bra böcker, läsvärda från sex till tolv år skulle jag vilja påstå!

Det allra bästa med dessa underbara vårdagar är att barnen somnar gott på kvällen och sover hela nätterna, allt som oftast! ;)

1 kommentar:

BP sa...

1. En favorit i repris från ifjol - däckbyte. Vilka ungar du har!!!
2. Tjejerna är ju riktigt duktiga. Resultatet vill jag se på bloggen...
3. Å som vanligt toppen bilder.
4. Vurpor hör livet till, jag vet;-) = man lär sig bara den hårda vägen - åtminstone jag - oooops;-)