tisdag 27 mars 2012

Gamla målvaktskunskaper

"MAMMA, MAMMA! KOOOM!!! SKYYYYNDA DEJ DÅÅÅÅ!" Barnens skrik ekade genom huset och Mamman, som fortfarande sov, kom snabbt på fötter och innan hjärnan hunnit ikapp kroppen befann hon sej i köket helt säker på att någon var allvarligt skadad... Tack och lov var det inte så. =)

Barnens skrikande handlade om fröna de sådde häromdagen och som de upptäckt nu börjat gro. Mamman tassade matt tillbaka till sängen för att vila lite fram till klockan påkallade uppmärksamheten, adrenalinkicken Mamman fått då hon trodde någon skadat sej satte dock stopp för den planen. Det var bara att masa sej upp, fixa välling, ordna mackor och klä sej! =)

På utsidan var luften redan ljummen och barnen knallade iväg till skolan utan jackor. UNDERBART!!!

Mamman tänkte utnyttja sina lediga timmar till att åter försöka ta itu med "Mount Atticrest", men telefonköer, räkningar och andra viktiga papper satte stopp för den planen!

Mamman hann knappt med disken ens innan Bröderna Bus var hemma och satte sej med sina läxor. De gör sin Mamma så stolt då de redan tar sådant ansvar för sitt skolarbete!



Strax innan Mamman skulle hämta småttingarna så kom även Tonåringen hem, tidigare än vanligt då hon har PRAO den här veckan.

Hon praktiserar i en årskurs ett inne i Lilla Staden och redan efter två dagar så har hon hunnit hålla lektioner i både svenska och matte samt visat upp att hon klarar att både rätta böcker och hjälpa eleverna samtidigt. Hennes handledare, klassföreståndaren, är riktigt imponerad av henne. Hon tar egna initiativ, visar framfötterna och klarar av mer än vad som förväntas av henne. Dessutom älskar eleverna henne! =D Ytterligare en anledning för Mamman att vara STOLT!

När Mamman (och Bröderna Bus) gav sej av för att hämta småttingarna visade temperaturen härliga 21,8 grader i skuggan. Tyvärr väntar bakslaget bara runt hörnet om man får tro SMHI som utlovar snö och minusgrader till veckan... =(

Efter att ett helt lass våfflor intagits försvann samtliga barn ut. Stora Brorsan och Tonåringen försvann på cyklarna och kom inte tillbaka förrän kvällen gjorde sitt inträde, Bröderna Bus cyklade runt, runt kvarteret och småttingarna försvann till de söta töserna längre ner på gatan (även Mamman hamnade där så klart).

När klockan precis passerat fem så knallade Mamman och de små ner till träningen, som idag skulle hållas utomhus. Även Bröderna Bus kom efter på sina cyklar och deltog glatt i bollsparkande och lekar.

Under passträningen så vill Åttaåringen att Mamman skulle sparka med honom...

"Ja, det kan jag väl, men vi får springa över till andra sidan av planen så vi inte träffar de små." svarade Mamman och Åttaåringen tog genast sats och började springa, vilket även Mamma valross gjorde. Åttaåringen stannade upp och tittade häpet på Mamman och sen skrek han:
"BRORSAN, TITTAAAA! MAMMA KAN SPRINGA!!?!" så att det ekade över hela hålan och lockade många av de andra föräldrarna vid sidan av planen till ett gott skratt. Den bjuder vi på! =D

Det var faktiskt riktigt kul för Mamman att sparka boll (även om det blev lite knepigt när hon hamnade mellan fyra ungar som alla sparkade sina bollar till henne) och få fräscha upp de gamla målvaktskunskaperna lite! ;)

Det har varit en härlig dag då Mamman njutit av underbart väder och av vårens alla färger. Älskar värmen, den halverar nästan värken!







Nu kallar sängen, all frisk luft gör att man blir behagligt trött. Hoppas barnen (Snufflan och Sexåringen) sover bättre inatt än de gjort de senaste två nätterna.

KRAAAM!

1 kommentar:

4U2 sa...

Barn är härliga i sin spontanitet (oftast *ler*)! Hoppas du fått sova bättre nu!