fredag 2 mars 2012

Det Shannarianska sättet

Man kan göra saker på många sätt. Man kan följa planen eller köra det Shannarianska sättet, som naturligtvis alltid är bäst! ;) Så länge man når målet så kvittar det väl om saker och ting ibland blir lite mer omständliga, eller hur?

När Lilleman vaknade feberfri denna morgon jublade övriga barn... Äntligen skulle en utflykt den här veckan fungera enligt planen!

Trodde i alla fall alla...

Planen var att komma iväg till badhuset före lunch. Mamman, de sex Shannarianska avkommorna, Lånebarnet, Kusinen och KusinPappan. MEN, som vanligt i Shannaras värld så krånglas saker till!

KusinPappan fick en hel massa att-göra-saker med deras hus. Det hade med bergvärmepumpar och järnskrotsnissar att göra bland annat... Det innebar att Mamman var tvungen att hitta en lösning på hur hon skulle frakta sju barn till badhuset i en bil med sex passagerarplatser.

Under tiden Mamman försökte hitta en lösning så vred hon på stereon, jagade på ungarna och satte igång att skaka mattorna. Lika bra att göra någon nytta medan man tänker, fredagsröjet avklarades således före lunch! =)

Efter lunch hade en skjuts skakats fram som körde Stora Brorsan och Kompisen till badhuset medan resten åkte med Mamman. Skjutsen vände och for igen direkt, Kompisen hämtades sedan upp av sin bonusfarsa borta i Åmål istället för i Hålan. Problem solved!




Sju sjövilda ungar badade sen så vattnet stänkte. Trots sportlov var det relativt lugnt på badhuset, kanske beror det på att även dagen idag bjudit på strålande solsken och plusgrader (dock "bara" sju plus idag)?

Efter ett par timmar dök nästa miss i planeringen upp - Mamman hade glömt fikat! =(

Åtta, i Mammans ögon sett, svindyra korvar...

...och fyra jättebullar löste det problemet. ;) Ibland får man väl lov att slösa lite kanske...

Efter fikat badades det i ett par timmar till och badturen avslutades med att Bröderna Bus avlade ett prov och två... =)

En STOLT Sju(snart åtta)åring med både Guldgroda och Silverfisk!


En lika STOLT Sexåring med baddaren. Nu är han extra taggad att lära sej simma, han vill ju också ta fler märken!


Väl hemma blev det varma mackor och fredaxmys i soffan. Nio sov fyra småtroll, slutkörda av dagens äventyr.

Ikväll är första kvällen på en hel vecka med bara familjen hemma, Mamman är helt slutkörd och tänker gå och sova nu. De stora barnen får ta sej i säng bäst de vill! ;) Antar att de blir överlyckliga för det och misstänker att Stora Brorsan tänker försöka dygna på servern där de spelar Minecraft. Jaja, i morgon är en ny dag med nya planer så klockan nio ska alla vara uppe och färdiga! =D

1 kommentar:

BP sa...

Att göra saker och ting enkelt är ingen sport Shannara. Å du gillar ju sporta;-)
Härliga bilder från dagen. Gillar speciellt guldgrodan och silverfisken.
Hoppas lördagen var lika lyckad som din fredag!