tisdag 6 mars 2012

Kalas hela eftermiddagen

Först läxor! Direkt från skolbänken till köksbordet, grabben har skaffat sej en bra rutin! =D

Därefter (och efter lite mat i magen) tillverkade Mamman den beställda glasstårtan.

Medan tårtan mjuknade lite (gah, måste verkligen höja temperaturen i min frys för tegelstensglass är inte att föredra) så blev det paketöppning!

Sexåringen vill vara med på kort! ;)

Minifordon från Lillebror (och de övriga i familjen), en ny Beyblade av Kusinen (som var på besök tillsammans med sin mamma)...

Snufflis hade jobbat med sin present en stor del av dagen på "dagis" och omsorgsfullt slagit in den.

"Du förstår, det är ett överväxt ödehus som vi ska hitta på sommaren storebror!" Det mest underbara med mina barn är att de är lika glada och tacksamma för allt de får!!! Storebror log, tackade och verkade faktiskt uppriktigt glad över det hårda arbete som hans syster lagt ner. Han lovade att den ska upp på väggen. "...när MAMMA får tid någon gång..." sa han och blängde på sin älskade mamma. ;)

Lite klassiskt smålego blev det också till sonens stora glädje. I övrigt är det mest legosatser de har, sådana som ska byggas efter exakta instruktioner. Nu får fantasin lite spelrum!

Även ett legospel blev det, "Heroica", och Mamman hade sådan tur att precis det spelet han önskade sej fanns i Hålans butik till nästan halva priset jämfört med i leksaksaffärerna!!!

Sist bland paketen från Mamman och syskonen fanns ett kort, i kortet låg en "kupong" som ska bytas in till helgen. Den lappen var det som grabben blev allra lyckligast över idag! =D

En liten lapp, som Mamman lagt ner massor av tid på att göra (letat rätt papper, klippt, bränt kanter och sprayat med guldglitter), med ett enda ord på - "MINECRAFT"

En tröja från mormor och morfar blev det också och sonen frågade genast om han fick ha den på sej i skolan i morgon. Såklart han får det. Tack morfar och mormor hälsar den nyblivna åttaåringen!

Vid bordet blev det först sång och sen blev det massor med gott. Glasstårta, kladdkaka och kakor!

Åttaåringen tog en rejäl bit, minst sagt! ;)

När barnen fikat färdigt dök moster två och tre upp, grattade med kort och slant, fikade tills magen stod i åtta hörn och lånade sen Mammans dator och skrivare för att skriva ut en hel massa saker de behöver till ett skolarbete. När de ville betala för papper och färg sa jag att de kunde betala med att vara barnvakt någon kväll - Det gick inte alls bra! ;/

Kvällen tillbringades sedan med att bygga ihop legospelet så att det ska kunna spelas på fredag. =)

Sent omsider kom ungarna i säng, Mamman hann precis ut ur deras rum till "House" började på tv:n. Nu tar Mamman en paus här (efter en varm dusch) innan hon förpassar sej ut i köket och tar hand om jättedisken Allan (jag lovar, den är så enorm så att den fått en egen personlighet och således bör namnges).

Ha en skön natt gänget!

Inga kommentarer: