lördag 3 mars 2012

Mor, jag kan inte få upp min kokosnöt...

Uppe med tuppen denna lördagsmorgon. Tuppen i det här fallet råkar vara en mycket söt tvåårig gosse. Visst, Mamman skulle upp tidigt för att jaga på barnaskaran, men HALVSEX!?! Får nog ställa om klockan på den tuppen...

Helt enligt planen satt sen alla barn i bilen runt klockan 09,00, helt enligt planen ankom vi köpcentret i Stora Staden ganska exakt 10,00 och helt enligt planen hittades både byxor, skärp och stövlar till ungarna. Det var definitivt ingen nackdel att de råkade ha superrea på vissa saker just idag heller (där ser man, tur att vi inte kom iväg tidigare i veckan)... Fodrade gummistövlar för 75 spänn paret, träningsbrallor till Stora Brorsan för 99 riksdaler per par och jeans som passade Tonåringen för knappa 200 svenska enkronor!

Helt enligt planen var vi på väg hem redan runt lunchtid! Mamman började nästan ana oråd... INGENTING brukar gå enligt planerna i det Shannarianska hushållet!

Bilfärden var lika underbart babblig och skrattig som vanligt, ungarna skötte sej exemplariskt i butikerna precis som de gör för det mesta. Ibland undrar Mamman om det verkligen är sin egen avkomma hon har med sej när hon lämnar hemmets trygga vrå... ;) Älskar er bus!

Hemma väntade en överraskning i form av en FARMOR (som Pappan tagit med till Hålan över dagen). Som barnen har väntat och längtat (inte sen i höstas har de kunnat träffa henne på grund av att hon inte fick bli sjuk före hjärtoperationen och sen på grund av den och därefter har väntan på att hon ska orka varit lång), lyckan var på topp! Barnen var så lugna och snälla, de överöste farmor med kramar och pratade i munnen på varandra för att få hennes uppmärksamhet. Till och med Mamman blev helt slut av att bara se på!

Besöket firades med tortillas...

...som är MUMSFILIBABA för stora och små!

Efter maten kom Kusinen och hälsade på. Alla barnen fick bråttom ut för att äta sitt lördagsgodis! ;)

Inte vilket lördagsgodis som helst...

...utan färska kokosnötter! =D

Tonåringen tyckte kokosmjölken var smaskens, Stora Brorsan tyckte den var helt okej...

...Sjuåringen var aningens skeptisk till smaken...

...Kusinen slurpade glatt i sej en stor klunk och konstaterade sedan, precis som...

...Lillen, att det inte alls var gott!

Sen kom den roligaste delen - Att komma åt fruktköttet!

Här får ni nu en studie i det här med manligt och kvinnligt... Både Stora Brorsan och Tonåringen löste problemet, på lite olika sätt! =)

Stora Brorsan klev ner till garaget och bad om en yxa och en yxa fick han.





Problem solved! (Efter mååånga försök!)

Så var det Tonåringens tur. Hon var så snabb så att Mamman hann inte ens fotografera händelsen.

Problem solved!

Hur hon bar sej åt? Jo, hon slängde kokosnöten i backen och PANG så var det klart!

Dagen på utsidan avslutades med att söta granntösen kom på besök för att leka med Bröderna Bus. Så fort Mamman gav klartecken för detta så försvann hela högen in och kära mammsen hämtade upp Kusinen en kort stund senare.

Resten av kvällen försvann i rasande fart och vid åtta hade Mamman lyckats steka väääldigt tjocka panncakes som snabbt hittade ner i en massa hungriga magar. Därefter sa de två små God Natt och gick för att sova - SJÄLVA? De somnade dessutom och Mamman kunde ha lite Gladiatormys med Bröderna Bus innan de hoppade i säng vid halvtio.

Klockan närmar sej midnatt, ytterligare en LÅNG dag har nått sitt slut och Mamman ska strax jag de stora i säng. Stora Brorsan hade inte ens försökt dygna natten till idag, när han upptäckte att resten av huset sov så stängde han av sin dator och gjorde detsamma. Då var inte klockan mer än elva! Han är fortfarande mammas sötnöt, stor som han blivit!

En hel dag har gått, en hel dag där inte en enda plan gått i stöpet... Undrar vad morgondagen har att bjuda på, förutom en hel massa tvätt, då?

2 kommentarer:

4U2 sa...

Klart mördarbakterien blev besegrad av dig och tur var det! Samtidigt undrar jag hur mycket energi hade du "innan" ...
Ja,hoppas du sover nu, att tuppen vaknar sent i morgon och att solen skiner utanför ert hus!

BP sa...

Vilket härligt inlägg Shannara och vilken bildkavalkad!
Å du - ge N en kram från mig. Kluriga lösningar är vi kvinnor helt enkelt bäst på. Det så;-)
Håller tummarna att tuppen hade sovmorgon idag;-)