lördag 5 mars 2011

Två dagar i en smäll

Igår somnade Mamman (och barnen) gott efter att ha tillbringat hela eftermiddagen mitt ute i djupa skogen hos mammsen och pappsen. Mamman vilade och följde med pappsen på en kort promenad med hundarna medan mammsen, alla barnen, Minibatman och hans båda föräldrar tog en tur ner till sjön för att åka skridskor på isen. Tyvärr var isen för dålig för det ändamålet, men inte grät de för det inte... Nej, de gick över isen till en ö och hade skattjakt istället. När de kom tillbaka belönades alla med färska hallon och glass!

Idag har Mamman varit ensam hemma ett par timmar med de små barnen för första gången på länge medan Pappan skjutsade de stora barnen till sin far. Det första som hände var att Lilleman fyllde blöjan med mindre trevliga saker. Då Mamman inte får lyfta och inte kan böja sej ner så fick han lov att lägga sej på en säng för sanering och det funkade bra det med! =)

Under eftermiddagen så har här varit bageri och smaskigt mumsiga kladdkakemuffins med vaniljkräm och chokladtopping har tillverkats inför Puddeluddings sjuårsdag som går av stapeln imorgon.




Smaskigt värre!!!

Plusgrader ute betyder att våren är på väg och gungorna måste invigas inför våren. Mamman kunde inte låta bli att försöka sej på ett par foton genom fönstret. =)

En härligt vacker dag har vi haft, älskar att höra hur snön smälter bort och vattnet porlar i brunnarna. Hoppas att morgondagen är lika fin och att min Puddeludding blir nöjd med sin födelsedag trots att Mamman inte orkar att anstränga sej. Tack och lov har bästaste C och Pappan varit iväg och hittat presenter åt honom efter Mammans "order". ;) Det tackar hon för!

5 kommentarer:

Sandra sa...

Tror säkert det blir en fantastisk födelsedag för sonen!

Snällt av lilleman att lägga sig tillrätta i sängen så att blöjbytet kunde genomföras också!

De där muffinsarna såg smarriga ut. Recept hitåt tack behöver något att variera kladdkakorna med.

♥TrollMorsan♥ Mamma till 11 Troll♥ sa...

Ser jätte smaskigt ut!!

Kram från en 8-barns mamma

BP sa...

Du är helt FANTASTISK Shannara. Å sug på den karamellen ett tag eller sug på en av dina muffins istället!!!

PS. Sjuårsdagen kommer att gå kanoooooon. Men tänk på dig själv också - du fyller fem veckor eller så. DS

Anonym sa...

Men gud va goda (ser det ut som) Hoppas ni får en bra dag. Och hälsa från gammelfaster.

Pysselfarmor sa...

En ljusare ton tonar fram hos dig...du känner tydligen att du är på bättringsvägen och att det går framåt. Lilleman förstår nog mer än man kan tro - att han måste hjälpa mamma på sitt sätt genom att lägga sig på sängen. Barn är kloka så i'ni bängen ;-)
Goda muffins - ja nästan som godis ser de ut som och de kommer att bli populära på kalaset.