måndag 7 mars 2011

Mamman har fått en staty av sej själv

Mamman skickade iväg Pappan för att hämta ut mer penicillin idag. Efter en stund ringer telefonen och Pappan förklarar att det inte finns något recept inskickat och att apoteket inte kan nå läkaren eftersom de inte har telefontid på vårdcentralen.

Mamman ber honom vänta en stund och ringer sedan upp pappsen och förklarar läget. Efter några minuter ringer pappsen tillbaka och lämnar ett annat nummer till vårdcentralen. Mamman ringer det numret och hamnar på lab där hon ber om ursäkt för att hon ringer just dit och förklarar läget. (Medicinen tar ju slut idag.)

Sköterskan är jättetrevlig och lovar att strax ringa upp igen. Det dröjer knappt fem minuter innan telefonen pinglar och hon berättar att läkaren genast mailar in ett nytt recept. Mamman sms:ar Pappan och berättar den "goda" nyheten. Vilken tur att han hade tålamod att stå på apoteket och vänta... =)

I eftermiddags kom femåringen hem från förskolan med ett strålande glatt humör och deklarerade att han hade två presenter till Mamman. En liten staty föreställande Mamman och en bit av våren som Mamman längtar desperat efter. Söta pojke!

Staty av Mamman? Knasiga, älskade unge!

En bit färgsprakande vår att värma Mamman med.

Strax efter att de små kommit hem kom sjuåringen också hem efter att ha varit på födelsedagsshopping med mormor. Glad som en lärka visade han upp sina nya fina kläder som han valt ut helt själv!

Ännu en tidig kväll väntar Mamman som är sliten efter att ha städat barnrummet (barnen var jätteglada över att finna sitt rum med var sak på sin plats och städade själva glatt undan innan läggdags), haltat ner till vårdcentralen under förmiddagen och sedan ägnat sej åt sina intensiva barn under eftermiddagen.

4 kommentarer:

Sherlock sa...

Vilka underbara barn du har, fantastiska människa!

♥TrollMorsan♥ Mamma till 11 Troll♥ sa...

Så söta barn!! Glädjer en verkligen med underbara presenter som är gjorda av barnen! Mysigt!!

Kram en 8-barns mamma

BP sa...

Alltså - är man en Pingu så är man. Tycker statyn är hur gullig som helst - å sååååå passande;-)
Kul att det löste sig så smidigt med penicillinen.
Sjuåringens kläder är helt i min smak. Tycker alla dina ungar har skitroliga kläder på sig - men det har jag ju sagt förut - det också;-)

PS. Det är kanske inte helt fel att du är en Pingu just nu. Barnen har nog "lärt sig" att plocka undan och städa lite mera än vanligt. Hoppas att det håller i sig när du har lämnat Pingu-stadiet;-)

Pysselfarmor sa...

Men så himla gulligt och omtänksamt och med humorglimt i ögat...att räkna ut det så - Pinguskulptur! Du har charmiga barn!