söndag 13 mars 2011

Fem döttrar och en Lilleman

Barn på rymmen.
Allt som oftast är Mamman överlycklig de gånger barnen självmant drar till skogs och leker "normala" lekar. I de flesta fall får Mamman mota ut dem lite lätt och när de väl kommit ut kan de leka i flera timmar.

Allt som oftast var inte idag. Tre bröder Bus drog ner till stora skolgården vid tio denna gråa morgon vilket passade utmärkt då sjuåringen skulle på kalas klockan elva i gympasalen.

Planen var att Mamman skulle gå ner lagom till elva, med födelsedagspresent, och lämna in sonen. Planen föll på två punkter...

För det första blev Mamman försenad och för det andra så var gossarna inte alls där de skulle vara! Efter en halvtimmes letande av en mamma på kryckor så kom grabbarna knallandes i sakta mak på vägkanten.

"Vi har ju bara varit i skogen för att hitta pinnar." förklarade pojkarna
"Ni kunde väl ha valt en närmare skog?" tyckte Mamman då vi har skog på stugknuten

Nåväl, grabben hann i alla fall kalasa två av tre timmar med sina vänner! =)

Huset fyllt av döttrar.
När kvällen närmade sej kom plötsligt en parad av fina flickor ut ur storasysters rum. Det var smink, nagellack, tjusiga skor, bh, jeanstights, klänningar, nattlinnen, hårspännen och våfflat hår med mera...

Mamman undrar var alla hennes söner blev av? Och när födde hon Johanna, Jessica och Wilma?

Mamman har bildbevis på tilltaget, men av hänsyn till barnen får ni inte ta del av dem... ännu... Så småningom tar de studenten. Hehehe... ;)


Lockande trassligt.
Mammans kväll avslutades sedan med att försöka trassla ut hårömma tonårsdotterns långa hår ur en rykande het locktång från den tiden då Mamman själv gick på högstadiet. Mamman minns mycket väl hur svårt det var att lära sej rätt teknik... =)

Både locktång och våffeljärn hittade fram ur Mammans gömmor när hon letade efter ramen till Lillemans ettårsfoto i förmiddags och "råkade" rensa tre stora lådor av bara farten.

1 kommentar:

BP sa...

Här tänkte jag bara fråga lite försiktigt och försynt:
Vilket kön föredrar du på barn;-)))

Fullt upp hos dig - som vanligt:-) Härligt att se faktiskt:-)))