fredag 11 mars 2011

Att återerövra friheten

En ganska jobbig fredag trots att Pappan tvättat, städat toaletten och fixat tortillas, trots att ungarna varit underbara, fredagsstädat och mysat så att Mamman kunnat ta det lugnt.

En jobbig dag på så vis att Mamman har haft vedervärdiga smärtor hela dagen, i hela benet och mer därtill. Den största anledningen till denna överväldigande våg av smärta beror med stor sannolikhet på att det tyngre artelleriet av smärtstillande droger tagit slut.

Efter tio minuter sittande värker svanskotan och sittknölarna, efter en kort stund liggande håller höfterna på att ta livet av Mamman och att gå och stå gör henne svett, yr och så att benet ömmar efter en kvart ungefär. Detta leder till kryp i kroppen och en känsla av rastlöshet som Mamman aldrig tidigare erfarit.

När klockan närmade sej sju nu ikväll så fick Mamman nog. Hon bestämde sej för att åka över till K (vars ungar är hos sin pappa i helgen) för att "tôla" bort lite tid och lämnade således över rodret till Pappan. Tacksam över att ha en hög bil med automatlåda så lyckades Mamman rulla iväg ett par kilometer.

Helt underbart att få komma bort och skratta, att tänka på något annat. Mamman har återvunnit en del av sin frihet! =)

1 kommentar:

BP sa...

Frihet är bäst!!! Å kul att du kunde glömma smärtorna för en kort stund och tôla bort ett tag.
Vad gäller smärtstillande droger så hoppas jag att du har trappat ned långsamt och stegvis. Om inte, be läkaren att skriva ut nytt så att du kan avvänja kroppen så sakteligen - inte pang bums. Kram