lördag 19 mars 2011

Mamman har sovit på nålar

Mamman hann knappt och jämt somna innan hon väcktes av att Lilleman gjorde en exorcistspya i sömnen, ni vet av det slaget som täcker en hel säng och lite till. Nice surprise! Mamman flög upp (utan att tänka på sitt ben vilket straffar sej nu), ropade efter Pappan. Mamman "sprang" och satte på vattnet i duschen, Pappan kom efter med barnet (som fortfarande halvsov). Mamman bytte sängkläder, Pappan torkade och la ungen igen.

En kvart senare upprepades samma procedur och resten av natten låg Mamman som på nålar och väntade på en tredje omgång i sängen. Alldeles i onödan för Lillen sov som en stock till halvsju i morse. (Resten av dagen har han ätit som vanligt och nu i eftermiddag var Mamman till och med tvungen att ge honom en microlax eftersom han inte dyngat sej ordentligt på närmare två veckor).

Till barnens stora besvikelse blev vi tvungna att ringa till Farfar och Farmor B för att ställa in dagens besök. De skulle komma för att fira både sjuåringen och Pappan som fyller under helgen.

Farfar hade fixat coolaste tårtan och åkte, trots att vi kanske har magsjuka i huset, hela långa vägen hit för att lämna den, nybakade bullar och presenter till sjuåringen.

Häftig och god! Tack så mycket!

Sjuåringen fick reflexer med namn på, en ny ficklampa och en bok om "Hotell Gyllene Knorren" (den förvandlades snabbt till kvällshögläsningsbok. ;) ).

Resten av dagen har tillbringats med att tvätta (tack snälla "grannfrun" för att vi fick låna lite av din tid), bada barn och koka nappar.

1 kommentar:

BP sa...

Tårtan är nog den häftigaste jag någonsin sett. Vilken skapelse - alldeles för synd för att käka upp tycker jag.
Undrar hur många uppsättningar sängkläder du har med tanke på antalet barn och eventuella spyattacker;-)