tisdag 8 mars 2011

Kackerlacksregler

När jag låg på sjukhuset så skickade skönaste Beate en fruktansvärt rolig kackerlacksrobot till mej med snigelpost.

Jag och barnen har nu konstaterat följande:

1. Lek aldrig med kackerlackan i köket. Den springer nämligen in under spisen och tar sej inte ut igen vilket leder till att hela spisen måste dras fram vilket får till följd att det måste städas bakom den, för inte skjuter jag tillbaka spisen över ett ton damm och smulor. (Det i sej är ju i och för sej positivt efter man städat klart.)

2. Släpp aldrig lös kackerlackan i vardagsrummet. Den rusar genast in under den stora dubbelsängen som står i ett hörn och när man tålmodigt väntat i en halvtimme så kan man äntligen nå den med en sopborste.

3. Kackerlackan får bara springa runt i hallen. Där finns inga jobbiga möbler att gömma sej under.

Nu har kackerlackan fått en vilopaus...

2 kommentarer:

♥TrollMorsan♥ Mamma till 11 Troll♥ sa...

Haha... men hallen blir väl bra då :)

Kram en 8-barns mamma

BP sa...

Ha, ha, ha!!! Skönt att veta att din kackerlacka - som förresten fortfarande verkar vara odöpt;-) - är lika livlig som våra. Våra har ju både parat sig (dock utan förökningsresultat än) hamnat under spisen och under kylskåpet med samma resultat som hos dig. Ha, ha, ha!!!
Ett litet tips: om du ha en diskbänk + diskhon av rostfritt stål, låt honom kuta runt där. Du kommer att skratta ihjäl dig åt hur den låter - som en riktig kackerlacka alltså. Om du ställer upp valfria föremål på diskbänken så får du ser slalom också.

1 000 tack för länken. Kram:-)