lördag 7 juli 2012

Vi åker hit och vi åker dit...

Smärtorna jagade upp Mamman ur sängen fem denna morgon, vad är det för mening med att lägga sej tidigt när inte kroppen orkar vara stilla längre än fem-sex timmar innan smärtorna river kroppen i tusen bitar? Mamman är trött, Mamman vill sova, Mamman vill kunna vända sej i sängen utan att det känns som om hon ska tappa andan när det hugger till. Gah... Måste komma iväg till läkaren igen, men vad gör de? Jag får väl ännu mer smärtstillande att ta... Jag vill veta varför jag har så ont!? Men som sagt, regnet och den höga luftfuktigheten kom som ett brev på posten, ge mej värme, ge mej sol, ge mej torr luft!

Nåväl, ungarna hostar fortfarande alla sex så Mamman smög iväg ensam till kaffeserveringen på Kilavallen. Smul blev så klart lite ledsen, hon skulle ju ha spelat sin allra första match idag! =( Men det kommer fler tillfällen!


På plats hade de även outlet på saker från sportaffären i Lilla Staden och Mamman gjorde en hel massa fynd! Ett adidasset bestående av jacka och byxor för en hundring till Åttaåringen, fotbollsstrumpor för en tjuga till Smuli, adidasshorts, linne och två t-shirtar med snyggt tryck till Stora Brorsan för sammanlagt 140 spänn och en svart munkjacka samt reebokt-shirt till Tonåringen för under hundringen ihop. Jag var mer än nöjd, hoppas bara tonåringarna är det när de kommer hem från sin far (som hämtat dem under morgonen) på måndag.


Att ta sej hem från Kilavallen blev betydligt svårare, lervälling och fastkörningar! Tur det fanns gamla fina traktorer på plats. Mamman klarade sej dock utan att fastna, kopplade ur antisladdsystemet och tog fart! ;)

Mamman hann inte vara hemma länge innan det blev en tur till Syster kusinmamman som fyller år idag (GRATTIS igen älskade syster). Mamman hämtade upp tårta och mat till alla små busbarn på McDonalds och for till Lilla Staden!


Efter "mat"- och tårtintag, studsmattehoppning och minirastning av föräldrars och minsta lillasysterns hundar for Mamman, Kusinmamman och resten av gänget iväg för att kika på Kusinmammans (Mammans äldsta lillasyster) häst, som inte Mamman kommit sej för att hälsa på än trots att syrran haft den i flera månader. Lerig och go var han minsann. ;)


Efter det for vi vidare till "Aporna på Skansen"! ;) Det vill säga, vi åkte och kollade på huset som Mammans mellanlillasyster och hennes man införskaffat. Ett gulligt litet hus, ett stort stall och fina blommor i trädgården! 
Barnen hann med att plocka lite ved, eller ja, lite av veden flyttade sej någon meter närmare slutdestinationen i alla fall! ;)

När Mamman väl var på väg hem så hade hon bara de tre yngsta barnen med sej. =)


Med bara någon kilometer kvar hem så kom vi lagom till broöppning, eller ja, brovridning då bron i Hålan snurrar på en mittpelare istället för lyfter sej. Spännande värre blev det, bältena åkte av och snart satt tre barn tryckta med näsorna mot rutan. =D


Efter ett kort stopp i hamnen, båtar är roliga och vatten lockar ni vet, så fortsatte färden hem. Hem till dusch, disk och plock! Åtta sov de två minsta, halvtio kom Sexåringen i säng. Mamman har haft det lugnt och skönt framför tv:n. Nu är hon trött, men ska dra på tiden lite till... Vad tjänar det att lägga sej nu när hon bara orkar ligga i sängen max sex timmar?

Inga kommentarer: