tisdag 31 juli 2012

Efter många om och men...

Barnen började med att gå ut och leka då vi nått vårt mål. Under tiden lyckades mammorna koppla in en trådlös router och fixa lite internet i hela lägenheten. Plötsligt hör Mamman barnen skrika ekorre så hon smög ut på balkongen för att kika. Lååångt där nere satt det söta djuret och det var minsann inte lätt att få med på bild från sjätte våningen. ;)

När solen började gå ner tog mammorna med de två minsta barnen för att fixa lite proviant till kvällsfika och frulle. Resten av den tio stycken stora barnaskaran stannade snällt  hemma.

Väl hemma igen så var det dags att trolla fram sängplatser, lättare sagt än gjort!

Finns det hjärterum, så finns det stjärterum som man så fint brukar säga. I sovrum nummer ett trycktes tre stora gossar in, i sovrum två bäddades de sex yngsta barnen ner (finns en madrass nere i höger hörn på bilden också), i sovrum nummer tre huserar Tonåringen (ENSAM!) och i vardagsrummet trängs mammorna. Alla sätt är bra... Som sagt! =D

Efter många om och men...

Väldigt många om och men! Eller vad sägs om följande...

Lilleman tvinnar runt som en helikopter och vill inte alls komma till ro, han var dock relativt tyst. Lillan krånglar sej upp och ner, klappar den två år äldre brodern på huvudet, blir tillsagd, slänger då ner benen på honom istället och har massa underliga ljud för sej tills Mamman blir riktigt arg.

Den yngre av Bröderna Bus vägrar ligga still och munnen går i ett (och det är inga fina ramsor) med en abnorm ljudnivå tills Mamman tröttnar och sonika försöker lyfta ut honom. Då drar han tag i undersidan av extrasängen och skär upp två fingrar på fjädrarna på undersidan av bädden. Plåster, tröst och lite vatten senare så kom han till ro.

Den äldre av Bröderna Bus samt lilla K ligger faktiskt stilla och är tysta!!! Minstingen av dem alla, söta D, tycker att det är helt underbart roligt att leka med sin vattenflaska (och vem vill ha regn inomhus?). Lägg därtill ett ständigt sorl, som hela tiden ökar i styrka från de fyra stora barnen som kollar på tv i rummet bredvid.

Got the picture?

Sen, som genom ett trollslag så somnade alla sex i samma andetag! Visst är barn underbara!? ;)När de sista "sängarna" iordningställts och de stora barnen kommit till ro så hamnade mammorna på balkongen med ovanstående utsikt och ett varsitt glas vitt i handen.


Nu är det dags även för mammorna att komma i säng, några hektiska dagar väntar...

2 kommentarer:

BP sa...

Definitivt tålamodsprövande. Att hålla reda på 10 barn - ja ni två har ju vanan inne om man säger så.
Tack och lov att ni fick i er en vinare för att chilla nerverna;-)

Sandra sa...

Ha en trevlig stockholmsvistelse!
Kan rekommendera Tumba bruksmuseum med tio barn. Jag och en kompis var där med 10 barn förra veckan.
Läs i min blogg får du se!
Bor själv i Salem.