måndag 9 juli 2012

Semesterns första måndag blev lååång!

Man kan ju undra varför i hela fridens namn ungarna ska upp före sju att göra när det är semester? ;) Jaja, vi skulle ju ändå iväg tidigt och hämta upp de två stora kärlekarna hemma hos deras farmor och farfar där de tillbringat helgen med sin far.

Frukost, kläder och så iväg! Tonåringen var naturligtvis långt ifrån klar då vi kom, Stora Brorsan stegade iväg och satte sej i bilen med en gång. Båda farföräldrarna intygade att barnen varit så snälla och skötsamma hela helgen... Det höll i sej fram till att Tonåringen kom ut till bilen och upptäckte att Stora Brorsan ockuperat framsätet. Slut på friden! ;)

Innan vi åkte hem stannade vi på köpcentret hitom Stora Staden för att kolla lite på rean och käka mat. Stora Brorsan tjurade järnet, men gav upp då han kom till insikt om att datorn skulle ryka om han inte skärpte till sej. ;)

Förutom välling blev det inte mycket handlat. Tonåringen köpte sej ett par shorts, Smuli köpte rosa jeansshorts och en top, Gos envisades med att han skulle ha en jeansskjorta (tur att det var "tag tre betala för två" på alla reavaror) så det fick han och så köpte jag mej faktiskt ett par nya jeansshorts (stora och gosiga) samt ett nytt linne (som Tonåringen valde).

När vi kom hem så packade vi ur bilen och sen packade vi den igen för att fara till stranden. Stora Brorsan var måttligt road när han inte fick lov att stanna hemma och spela. Hehe... Jag är OND! Mwahahaha...

Det såg inte så lovande ut när vi äntligen kom fram till stranden, trots det hann vi med ett par timmars badande och plaskande. =D
  
Glömmer man pumpen hemma får även Tonåringen dra sin pust till tuben...
  
Stora Brorsan satt envist kvar i bilen och spelade på sin nya (pappas gamla) mobil och surade... En stund, innan han kom på att bada är ganska kul. ;)
  

Det är så tråkigt att kommunen plockat bort bryggan med argument om att ingen badar i Finnsjön. Var de har hittat beläggen till det ifrån är en fråga som många vill ha svar på. När det är fint väder är stranden och gräsmattan full av barnfamiljer, stuggäster och ungdomar. Efter klagomål har de satt ut en hoppbrygga, visst det är bra för de simkunniga barnen, men den andra bryggan tjänade även som riktmärke för hur långt ut de små barnen kunde vistas innan det sluttar tvärt ner i djupet.  Blir till att påbörja en namninsamlingslista kanske?Smuli i sina nya kläder som hon lyckades smuggla med till stranden. Gosnosan min!
  
Sverige är otroligt vackert på sommaren, oavsett väder! Dikeskant efter dikeskant lyser i regnbågens alla färger. =D

I vanlig ordning när familjen är ute och far så pratas det och bubblas en hel massa. Här får ni ta del av en liten snutt av ett av dagens samtal...

"När jag får körkort så får jag vara glad om jag hittar hem när jag åker bort..." säger Stora Brorsan plötsligt
"Men hallå, det finns kartor och GPS knasboll!" svarade Mamman
"Äh, jag är man, jag använder inte sån't strunt! Hur tror du Christopher Columbus gjorde va? VA?" kontrade sonen varpå Tonåringen, full i skratt, utbrister...
"Ja, men så hitta inte han rätt heller... Pucko!"

Innan kvällens helveteskaos brakade loss så gick småttingarna på insektsjakt runt huset...

Sötaste nattfjärilen...
  
...och jordens största skalbagge lyckades de hitta.

Kvällens kaos orkar jag inte ens skriva om, det var högljutt, dataskärmar kånkades runt mellan rummen, det kivades och Mamman fick ett bryt. Då klockan slog 22,42 kom äntligen de fyra små trollen till ro och somnade på två röda!

Sist, men inte minst...

Ett stort Grattis till mitt sms och hans sambo som i morse fick en (garanterat söt) son, två veckor över tiden! Ta hand om er!

1 kommentar:

BP sa...

Man tackar och bugar för det inlägget - förvisso aningens matt men ändå;-)
E:s nya kläder är kanoooon! Å leken med insekter kunde jag utan problem ha varit utan;-) Däremot gillade jag badleken. Är det 24 grader i vattner eller;-)