torsdag 26 juli 2012

Idag har vi firat...

...Lilleman hela långa dagen. Mammas lillbus fyller tre! Stor kille nu. =)

Denna torsdag började med tvätt (och slutade med tvätt) och att kära mor kom och hämtade Smuli som skulle få baka ihop med mormor.

Hela förmiddagen försvann, det tvättades, plockades, handlades och fixades med lunch. Lillen tassade runt, tittade och klappade på sina paket och väntade på mormor, syrran och tårta.

Så blev klockan tre och äntligen dök de upp, mormor, lilla storasyster och Kusinen.

"Mamma, de e tejp ju..."

"...DUMMA tejp..." 

"...nu fick ja loss den!"

"Ja, biiilarj å en lastbil jippie tjoha!"

Pillrigt paket.

Åttaåringen har fått mobil med kamera i och nyttjar den flitigt, lika tokig som Mamman när det gäller fotografering.

"YEAAAY tubbtipp!" Ett paket tuggummi fyllt med glädje!

"Wow, en ny bilmatta som e min baja."


Kanelbullar, chokladsockerkaka, chackrutor, småkakor och tårta med hemgjorda tårtbottnar och blåbär. Smuli och Mormor har slitit hårt hela förmiddagen. Mums vad gott det var!!!Efter firandet (tack mamma för allt) så ville barnen åka och bada, i alla fall fem av dem, så vi packade in oss i bilen och for iväg till sjön. =D

På vägen till stranden dök det upp lite hinder. 

Härligt att äntligen få njuta av lite värme (även om den blir kortvarig).

När man fått en fin vattenpistol av kusinen i födelsedagspresent så måste den testas grundligt. ;)

Det var kallare i vattnet idag mot igår, men idag var det frånlandsvind medan det igår blåste halv storm in mot badplatsen.

Lagom till att Mamman skulle ställa sej och fixa kvällsmat så knackade det på dörren, utanför stod vår thailändska granne och hennes dotter med ett stort lass, rykande heta vaniljvåfflor och grädde! Tack så jättemycket igen!

Kvällen blev sen, ingen ville lyssna på sin kära mor, tillslut gav Mamman helt enkelt upp! Hon satte sej på balkongen och öppnade en cider, njöt av kvällssolen en stund.Då hände något underligt! De tre minsta barnen förvandlades till städrobotar och Åttaåringen blev filminspelare med sin mobil som verktyg. Poff så var rummet ihopplockat och barnen låg i sängarna för att lyssna på saga. Lilleman hade försökt göra välling själv dessutom, tyvärr är det svårt att dricka välling blandad på en dl vatten och två dl pulver... ;)

2 kommentarer:

BP sa...

Vilket härligt "glad-inlägg" Shannara. Grattis till Milo!!! Han är för söt killen. Å toppen att 8-åringen går i dina fotspår med att fota. Härligt!

Sandra sa...

Grattis till födelsedagsbarnet.