tisdag 17 juli 2012

Från sakletare till svampsökare

Tisdag morgon och dags att tvätta! I vanlig ordning hittade Mamman en hel massa kul i tvätten, så är det när man har en sakletare till son! ;)

Eftersom dagen bjöd på ganska varierat väder (uppehåll i Hålan men åska på flera ställen runt om som hördes på håll) så behövdes en plan. Vi kan ju inte sitta inne hela lovet!

Således bestämdes att Mamman och de fyra yngre juvelerna skulle dra in till Lilla Staden för att där möta upp Kusinen och Kusinmamman (tillika Mammans lillasyster) efter hon slutat jobba.

När Mamman svängde in på området där Kusinen bor så stod en bil mitt i vägen och bredvid låg en överkörd katt, tänk att folk inte ens kan ta det lugnt mitt inne i bostadskvarteren! Det kunde lika gärna ha varit ett BARN! (Hemska tanke...)

Från Kusinen åkte vi mot Granngården eftersom kära syster skulle köpa en korg. På väg dit mötte vi räddningstjänsten med båt och blåljus. På väg därifrån möttes vi av fler sirener, den här gången satt de på ambulansen. Lite spännande tyckte barnen och visst undrar man vad som hänt. (Det tog Mamman reda på, läs här>> om du är nyfiken.) Färden gick vidare till skogen där alla tre systrar brukar rida och där blev vi kvar i mer än tre timmar!

Titta på bilderna, så vet ni hur den turen var! ;)

Fika är gott!
Det fanns ganska gott om svamp!


Det är inte bara Mamman, utan även naturen själv , som anser att det är höst ute!

Förutom smultron, blåbär och svamp så fanns massor av blommor att se på också under den långa promenaden.Vi tog en liten genväg på slutet!

Solen sken under hela turen.


Stubbegubben

Det är inte lätt att vistas i skogen när man har en syster som håller på att slänga bort hela , fulla, svampkorgen på grund av en liten söt spindel...

...och en liten treårig son som är paniskt livrädd för myror av alla de slag! ;)

Man vet att man varit för länge i skogen när följande utspelar sej mellan Mamman och den yngsta sonen:

"Nu är vi snart vid bilen"
"Mamma, jaaa ÄÄÄLSKAJ bilen!"
"Älskar du bilen?"
"Jaa aa a, ja vill PUSSA den!" 

Efter skogsturen skulle vi bara snabbt stanna till vid stallet, max en halvtimme lovade syster yster.

Finaste Vellis! Som ni ser i bakgrunden så hittade vi ur skogen vid en ganska bra tidpunkt! ;)


Som förmodat tog det ingen halvtimme i stallet, snarare en hel. Barnen lekte kurragömma i höet och Mamman smög runt med kameran. ;)Kvällen avslutades sedan hemma hos Kusinen där det bjöds på kvällsmat och taggigt sällskap!Tänk att få klappa en igelkott! Hur många har lyckats med den bedriften i sitt liv?


När klockan närmade sej tio styrdes bilen mot Hålan, det blev en lång och händelserik eftermiddag!

De stora barnen, som valde att stanna hemma, hade fått i uppgift att plocka undan på sina rum, torktumla sina sängkläder och sätta tillbaka dem i sina sängar, dessutom skulle Tonåringen dammsuga det pyttelilla köket samt hallen och Stora Brorsan skulle fixa disken (vilket han skulle ha gjort redan på morgonen). På över sju timmar hade de lyckats med bedriften att flytta sina sängkläder från tvättmaskinen till torktumlaren och startat den. GAH, Mamman blev galen. Besviken!!! Visst, det är sommarlov... Men något annat än ligga i sängen och dega framför datorn kan man väl göra??? (Stora Brorsan är åtminstone ute och rör sej varje dag, men ingen av dem umgås med kompisar och Tonåringen gnäller om att hon blir fetare och fetare. Konstigt? Rör på dej!)

Klockan är snart midnatt, Mamman har tvätt att vika, Mamman är trött... Tvätten får vänta till imorgon!

Inga kommentarer: