onsdag 11 juli 2012

Fulla av energi!

Ibland undrar jag var barnen får all energi ifrån, det har verkligen varit fullt ös på de små hela dagen (medan Tonåringen knappt visat sej utanför sitt rum).

Mamman har varit tröttare än tröttast och vid frukosten (HALVTIO) så lyckades hon trycka i sej en cappuccino, med extra o'boy (kaffesmak är bläää). Vet inte om det hjälpte dock!?


Stora Brorsan tog hand om disken, precis som överenskommet, utan minsta gnäll och sedan försvann han och Åttaåringen iväg på en joggingrunda. Sexåringen passade på att äntligen få röra datorn utan att någon stod bredvid och skulle styra hela tiden, de två små softade en stund framför tv:n och Tonåringen kröp tillbaka ner i sängen medan Mamman röjde undan lite lätt.

Sen tvingade Mamman med alla barn, utom Tonåringen som skrek att "då får ni vänta i ett par timmar så jag hinner duscha och platta håret!!!", till affären för att storhandla. (Tonåringen fick lov att fixa med soporna och förbereda maten istället.)

Duktiga ungar! De två större gossarna befann sej före oss med ett par kassar och en bal toapapper. =)

Det var knappt och jämnt så mat och glass hann landa i magen innan systeryster, Kusinmamman, ringde från parkeringen och sa att Sexåringen kunde komma ner. Han ska sova hos Kusinen inatt nämligen! =)
  
Duktiga barn hela dagen!
  
Småttingarna verkar ha haft ett outtömligt förråd av energi idag, knappt har Mamman hunnit avsluta en sak innan de är igång med nästa aktivitet.

Eftermiddagen och kvällen tillbringades ute...

...där barnen roade sej med att ta hand om fastighetsskötarnas jobb. (Att rensa ihop allt de klippte ner förra veckan.)

Väl inne igen så blev det badbatalj i megaformat! Så kan det gå om Mamman vänder bort blicken en kort stund! ;) Det tog en halvtimme att torka upp allt vatten (som fanns ända ute i vardagsrummet). En påminnelse till Mamman - Sitt aldrig lugnt och prata i telefon och tro att du har koll på ungarna bara för att du hör dem prata och skratta!!! 

När klockan slog nio sa de två minsta "God Natt och Sov Gott!" till omvärlden.

Mamman satte sej en stund vid datorn medan Åttaåringen smet in till Stora Brorsan en halvtimme. När Mamman loggade in på bloggen upptäckte hon att hon fått en kommentar från författaren till boken som hon just nu läser för de små juvelerna. Lite roligt att han tog sej tid att kommentera då han hittade hit (förmodligen på grund av att jag skrivit en del av bokens namn i inlägget). =D

Nu ska Mamman jaga de stora barnen i säng, någon dag kan de komma i säng till midnatt tycker hon minsann! I morgon väntar nya äventyr, antar att dagen kommer att bjuda på regn och kyla (visserligen regnade det inget idag), kanske hittar Mamman på något att göra. ;)

Sov gott söta ni!

2 kommentarer:

BP sa...

En härlig bildkavalkad som verkligen beskriver dig och din vardag perfekt!
Ett litet tips bara: Nästa gång halvera vattenmängden i badkaret;-)

Paradiset Kaos sa...

Har läst ikapp din härliga blogg med dina underbara ungar. :-) Har plågats med dig när det har gått illa och varit glad när det gått bra. Nu hoppas jag att ni får en fortsatt skön sommar!
Kram!!!